Hoppa på digitaliseringståget, Zoom - grundkurs

30 September 2020

Sedan mars är inget sig likt, den vanliga verksamheten med olika träffar, seminarier och möten för styrelser och arbetsgrupper har ställts in, hållits på telefon eller via digitala mötesverktyg. Under vårens och sommarens varma dagar har vi kunnat mötas utomhus men nu när hösten kommer behöver vi hitta nya sätt att mötas för att kunna hålla igång verksamheten. Kanske kommer även nästa verksamhetsår att påverkas starkt av den pågående pandemin. De digitala mötesplatserna är en viktig pusselbit för att föreningar ska kunna bibehålla sin verksamhet och demokratiska struktur. Men det finns utmaningar, såväl pedagogiska som tekniska.

För er som är intresserade av lära sig mer om digitala möten så erbjuder vi nu tillsammans med Sensus tre tillfällen att lära sig hur ett videomöte i Zoom fungerar.

Zoom grund – för dig som är nybörjare och nyfiken på hur det fungerar. Inga förkunskaper krävs men du behöver uppkoppling till internet, en dator eller en smartphone med kamera och mikrofon.

Datum
måndag 21/9 kl. 10.00-11.00
tisdag 22/9 kl. 15.00-16.00
onsdag 30/9 kl. 18.00-19.00.

Du kan med fördel delta vid flera tillfällen för att känna dig säker i det digitala rummet, träffarna kostar inget utan är en medlemsförmån.

Anmälan görs genom att skicka ett mejl till hembygdskonsulent Ann Pettersson  [email protected] senast den 18 september. När du anmält dig får du mer information skickat till dig via mejl om hur du ska göra för att komma in till Zoom-mötet.

Eftersom förbundet inte kommer att kunna ha några fysiska förenings/ordförandeträffar som vi brukar ha på hösten kommer vi istället att genomföra tre stycken träffar via zoom. Så om du känner dig osäker på hur man deltar i ett digitalt möte kan det vara bra att förbereda sig med en grundkurs!

Zoom fortsättning – vi planerar att fortsätta med zoomkurser där du får lära dig om hur du kan använda det digitala verktyget zoom i din verksamhet. Datum meddelas senare.

Välkomna!


Editerad av: Ann Pettersson (2020-09-25 07:45:15)

Stockholms Läns Hembygdsförbund

Plats:

Börjar: 30 September 2020 18:00

Slutar: 30 September 2020 19:00