Julmarknad

 

Julmarknad 2021

Vinnare i tävlingen: "Vinn en övernattning på Landsort" vanns av Ulrika Karlsson från Nynäshamn. Grattis!

Lördagen den 27 november var det äntligen julmarknad på Hembygdsgården i Nynäshamn.
Vädret var blåsigt och kyligt, men trots det kom det en jämn ström med julmarknadslängtande folk till den julpyntade parken. Det var laddat med olika försäljare, med både böcker och traditionella julsaker utomhus. Tenntråds-arbete och keramik i Båtmuseet. Lekstugan fick agera fiskdamm och i Vagns-museet var det loppis med väldigt mycket prylar av alla sorter.


I Trollstastugan var det ätbart till salu: De traditionella mycket omtyckta äpplemunkarna doftade lång väg, läcker lokal ”Flora-Honung” från Floravägen och diverse ekologisk mat med medeltidskryddor. Dessutom såldes den ”nya tidens” 3D-skrivna juldekorationer av miljövänlig PLA-plast (baserad på rörsocker).

Image     
Image
     
Image
                                              


Nytt för i år var även ett välbesökt Café i Gula Villan med hembakat bröd till kaffet. Den traditionella jul-tombola fanns strax innanför dörren liksom bok-försäljningen.


Utomhus fanns det grillad korv, som komplement till caféet och dessutom kolbullar i smedjan. Den stora julbocken kunde barnen sitta på och om dom ville rida på något, som flyttade sig, så fanns en vit häst på festplatsen.


Text o bild: Lena Håkansson

 


Förening:

Sotholms Härads Hembygdsförening

Ändrad av: lena håkansson (2021-12-11 17:56:18) Kontakta föreningen
Skapad av: lena håkansson (2021-11-19 15:24:34) Kontakta föreningen