JULMARKNAD 2019

Julmarknad på Hembygdsgården i Nynäshamn 1:a advent 2019.

Ett samarbete mellan Nynäshamns Hembygdsförening och Nynäshamns Folkdansgille.

Äntligen blev det en nästan vit julmarknad i år. Snön kom ett par dagar i förväg med ett litet tunt vitt lager, kylan höll i sig så lite julstämning blev  det i alla fall.

I smedjan brann en fin eld.

Image

Folkdansarna huserade i vagnsmuseet med lotteri och försäljning, men hade även försäljning utomhus med stickat, julkransar mm. Accompanjerade av julmusik.  Utomhus huserade också en fotograf som tog beställning på fotografier. Hembygdsföreningen hade julloppis utomhus.Image Båtmuseet var öppet och en del besökare tittade in där, men det var i Trollstugan det doftade gott och som man kunde köpa ”godis”: Äpplemunkar, diverse hembakat matbröd och kakor, fint dekorerade pepparkashjärtan och lokal Nynäshonung. Det fanns även kaffe till munkarna om man så ville. Och i spisen sprakade det hemtrevligt.

Image

Utanför Gula Villan stod ett par trätomtar och hälsade välkommen. Inne var det julpyntat med klädd julgran och det fanns både tombola, försäljning av div grejor (smycken, stickade saker mm), lite loppisböcker och Hembygdsföreningens egna böcker.

En glad vinstutdelare:

Image

Besökarna kom i jämn ström.

 

Text o foto: Lena Håkansson


Editerad av: lena håkansson (2019-12-05 13:27:37)