Om oss

I normala fall: Under sön- och helgdagar från 6 juni till mitten av september är hembygdsgårdens museér och byggnader öppna kl. 12.00 - 16.00, men just nu är det inte klart när vi kan öppna.

Sotholms Härads Hembygdsförening bildades 1931 och omfattade under sina första år samtliga elva socknar som då ingick i häradet. Initiativtagare var Viktor Pettersson, född i Ösmo, sedermera bosatt i Nynäshamn Vid föreningens bildande bestämdes att dess säte skulle vara Nynäshamn och 1934 inköptes egen mark vid det natursköna Fagervik. Som ett komplement till bygdemuseets samlingar anordnas sommartid, i Trollstastugans övre plan, utställningar. Hembygdsföreningen och Nynäshamns Folkdansgille har gemensamma årligen återkommande arrangemang för allmänheten: Tex Loppis, Midsommarfest, Friluftsgudstjänst, Liten Hembygdsdag samt gammaldags Julmarknad mm......      

Vi har viss samverkan med  

På området finns också en åretruntöppen Restaurang, dock inte i Hembygdsföreningens regi:  Restaurang Hembygdsgården öppnar i  ny regi den 11 jan. Vi tackar de förra ägarna av restaurangen för lång och god-mat-tjänst och hälsar den nye ägaren Khassan Sadykov, välkommen.

Telefon:   08 520 100 50      

och 070-405 08 47