Mässingsmusik i parken

Mässingsmusik i parken.

Söndagen den 20 augusti gästades Hembygdsgården i Nynäshamn av ”Gustavsbergs Mässingsextett 1895”. *)

Ett 50-tal personer kom och lyssnade, i det fina vädret, till lättsam sommarmusik, som förde tankarna till gamla tiders ”Brunnsmusik”.  Det timmeslånga programmet började med en bröllopsmarsch och slutade med en utställningsmarsch, däremellan bjöds det på:  Jag tror på sommaren, Jazzgossen, En vänlig grönskas rika dräkt, Stockholm blir Stockholm,  Afton på Solvik, Två rosenrankor, Den första gång jag såg dig, Jag har en liten Radiola, Rosa på bal,  In a sentimental mode, Strö lite rosor,  Den vackraste visan och Sommar, sommar,sommar. Som synes ett mycket varierat utbud.

Hoppas det blir tradition med mässingsmusik i parken varje sommar.

/Lena Håkansson

*) Ensemblens syfte och målsättning är att värna den över hundraåriga traditionen med mässingsmusik i det forna brukssamhället Gustavsberg och att medverka till att hålla den starka musiktraditionen vid liv).

Lena HåkanssonFotograf: Lena Håkansson