Om oss

VI VILL BLI FLER!

Vill du bli stödmedlem i vår förening? Eller vill du bli aktiv medlem, och på ideell basis arbeta med våra samlingar och våra aktiviteter? Oavsett vilket är du hjärtligt välkommen till oss! Vi är en politiskt och religiöst obunden förening öppen för alla som intresserar sig för Sösdalabygdens fascinerande historia, och som vill medverka till att de museer som har byggts upp över flera decennier kan leva vidare in i framtiden. 

För att bli medlem: För att bli medlem, betala in 150 kr per person och år till BG 5730-0212. Skriv ett mejl till [email protected] med namn, adress och gärna mejladress, så att vi kan registrera dig som medlem. Du är också välkommen att kontakta vår ordförande Lennart på 0705-606135 eller vår viceordförande Elin på 0705-519341. 

Sösdala Hembygds-och fornminnesförening bildades 1952. Föreningen vårdar Holegårdens hembygdsmuseum samt ett skolmuseum med fattigstuga från tidigt 1800-tal. Föreningen har omfattande samlingar. Du är välkommen att besöka våra anläggningar. Normalt håller museet öppet söndagar under juli och del av augusti, men även efter överenskommelse. Vi välkomnar fler medlemmar!

Image

Beskrivning: skolmuseet

Image

Beskrivning: Holegården