Hej!  Här kommer lite information.

Med Ylva som primus motor har vi gjort en motionsslinga med 12 stationer där det är meningen att man ska kunna utföra fysiska övningar, en vid varje skylt. Slingan börjar vid norra parkeringen, följer stigen via utsiktsplatsen nerför Degerhamnsbacken och sedan bort till museet och fyren. Därifrån går den via småbåtshamnen över nedre vägen in på Sadelvägen förbi tennisbanorna upp till Kalkgatan. Sedan uppför trappan tillbaka på parkeringen. En sträcka på ca 2.5 km. Slingan är markerad med blå pilar.
Angående sommaren är museet och i hembygdsstugan öppet några gånger. Några guidningar om kalkugnarna skulle också vara trevligt. 
 Länsstyrelsen har varit och tittat på norra delen av Bergsstigen och kommer snart med besked om vilken hjälp vi kan få att hålla rent runt de öppna ugnarna. Lasse har kontakt med snickare i Algutsrum som håller på att färdigställa nya trappor till södra delen av stigen ( trappan kommer för montering onsdag efter midsommar. Arbetet har försenats av pandemin, som drabbat både ägaren och arbetarna. 
Passa på att njuta utav dessa underbara vårdagar!
Uno

Förening:

Södra Möckleby Hembygdsförening

Skapad av: Briger Hagman (2019-05-06 14:09:50) Kontakta föreningen
Ändrad av: Briger Hagman (2021-06-22 11:37:23) Kontakta föreningen