Guidade rundturer – pärlor i Södermöre

 

 

Exempel på dagsprogram:

Dagen börjar med förmiddagskaffe vid Voxtorps landsbygdsmuseum, som är inrymt på slindret till fd prästgården i Voxtorp.

.

Ett museum som försöker att spegla livet på landsbygden från mitten av 1800-talet och hur bondenäringen utövades i samklang med de olika hantverksyrkena. Med vår samling på över 2000 föremål har vi skapat miljöer för att visa detta. Det var också här som Nils Dackes män dräpte två fogdar söndagen före midsommar 1542, vilket var
starten på Dackefejden.

 

 

 

 

Vi har också möjlighet att ta en promenad 300 m till Voxtorps lilla rundkyrka från 1100-talet och titta på de vackra takmålningarna.
Vill ni hellre besöka Voxtorpsgården, gårdsbutiken med försäljning av ekologiskt kött från sina utegångsgrisar, så tar vi en promenad 300 m åt andra hållet.
I stället för att promenera finns möjlighet till en härlig åktur med häst och vagn till Kyrkan och Voxtorpsgården.

Efter en förmiddag i Voxtorp förflyttar vi oss till Kolboda där vår guide berättar om Kolbodas historia med Alunbruk och varv. Därefterär det dags för lunch på Kolbodagården eller Stufvenäs Gästgifveri invid Kalmarsund
Efter middagen åker vi till Värnanäs och gör en rundvandring i den engelska parken. Vår guide visar också en glimt av ”Näset” där Axel Oxenstjerna en gång härskade och berättar dess historia.

.

 

Dagen avslutas med ett besök i Ekenäs, en gång ett  blomstrande sjöfarts-samhälle, där vi dricker vårt eftermiddagskaffe i hamnmagasinet och blir informerade om Ekenäs historia.

.

 

 
Vi gör gärna specialarrangemang och visningar för grupper.
För förfrågningar angående priser och övrig information kontakta oss gärna!!
 
 

 

 

Lars Nilsson 0707 41 68 00 eller

Lennart Johansson 0702 02 56 92

För mer information se:
www.hembygd.se/sodermore
 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter