INSTÄLLT evenemang Teater i Widebergs Trädgård 26/8

Den teaterföreställning med Räpplinge-Högsrumamatörerna ”Missförstånd med oväntad vändning” som skulle gå av stapeln i Widebergs Trädgård 26/8-2017, är tyvärr inställd. Teatersällskapet har av personliga skäl fått ställa in föreställningen med kort varsel. Vi hoppas att de kan återkomma nästa sommar med sin föreställning.

Hälsningar Styrelsen Söderåkra Hembygdsgille och Widebergs Trädgård

Årsmöte Söderåkra Hembygdsgille 22 februari 2017

Onsdagen den 22 februari hålls årsmöte för Söderåkra Hembygdsgille 18.30 i Sockenstugan, Söderåkra. Kaffeservering, lotterier, samt föredrag med Kenneth Andersson fd ägare av Möre Hotell

 

Programaktiviteter Söderåkra Hembygdsgille 2017

Hembygdsgillets aktiviteter publiceras i vårt programblad som skickas ut till våra medlemmar. Årets aktiviteter är snart klara och väntas färdiga under mars månad. Vår målsättning är att fortlöpande publicera våra aktiviteter i kalendern här på hemsidan (se högra marginalen på sidan) samt även på Torsås kommuns hemsidas Torsås kommuns evenemangskalender

De som har lämnat sin e-post adress till vice ordförande Karl-Gustav Nilsson [email protected] får också en påminnelse via e-post innan aktiviteten äger rum.

För er som har Facebook, så följ osss gärna där! Se länk här i marginalen.

Programaktiviteter Söderåkra Hembygdsgille 2016

Hembygdsgillets aktiviteter publiceras i vårt programblad som skickas ut till våra medlemmar. Vår målsättning är att fortlöpande publicera våra aktiviteter i kalendern här på hemsidan (se högra marginalen på sidan)  samt även på Torsås kommuns hemsidas Torsås kommuns evenemangskalender

De som har lämnat sin e-post adress till vice ordförande Karl-Gustav Nilsson [email protected] får också en påminnelse via e-post innan aktiviteten äger rum.

För er som har Facebook, så följ osss gärna där! Se länk här i marginalen.

Programaktiviteter Söderåkra Hembygdsgille 2015

Hembygdsgillets aktiviteter publiceras  i vårt programblad som skickas ut till våra medlemmar. Vår målsättning är att fortlöpande publicera våra aktiviteter i kalendern här på hemsidan samt även på Torsås kommuns hemsidas evenemangskalender

De som har lämnat sin e-post adress till vice ordförande Karl-Gustav Nilsson [email protected] får också en påminnelse via e-post innan aktiviteten äger rum.

För er som har Facebook, så följ osss gärna där! Se länk här i marginalen en och klicka på den blå ”boxen”

Widebergs Trädgård öppnar upp på Nationaldagen den 6 juni 2015

Widebergs trädgård

Visas för allmänheten fredagen den 6 juni

Kl. 10.00 till 15.00

Guidad visning av trädgården kl.10.30 och 13.30

Försäljning av böcker, blommor och chutney

Lotterier

Utställningar mm

Servering av korv med bröd och kaffe med dopp

Välkomna

Söderåkra hembygdsgille

Vägbeskrivning: Widebergs Trädgård ligger i Gunnarstorp, Söderåkra. Kommer man från Kalmar via gamla E22 passerar man förbi nedfarten till Stufvenäs Gästgiveri. Nästa väg ta vänster vid skylt Gunnarstorp/Örarevet. Fortsätt vägen ca 1-1,5 km tills du kommer fram till gul skylt Gunnarstorp. Ta då strax vänster vid ladugård efter gödselstacken. Du åker över en gårdsplan med ladugårdar. Widebergs trädgård ligger ca 250 meter ner längs vägen. Anvisning om parkering ska finnas.

Trädgårds och byggnadsvårdsdag, Widebergs Trädgård 6 juni 2013, 11.00-16.00

widebergsFotograf: widebergs

 

Söderåkra Hembygdsgille samverkar med Kalmar Läns Museum under en Trädgårds och Byggnadsvårddag i Widebergs Trädgård, Söderåkra. Experter inom byggnadsvård från Qvarnarp är på plats, samt fönsterhantverkare Carl Barke och en trädexpert sk arborist. På plats i trädgården finns även lokala företag inom trädgård och mathantverk.

Visning och guidning av den numera gamla och förfallna besöksträdgården samt kulturhistorisk vandring runt de olika husen på fastigheten.

Evenemanget är kostnadsfritt, men det finns möjlighet att handla kaffe med tillbehör.

Läs mer på Kalmar Läns Museums hemsida via länken

Välkommen!

Kulturvandring Stuvenäs-Halltorp lördag 27 april

På lördag den 27 april arrangerar Söderåkra Hembygdsgille ihop med Södermöre Hembygdsförening ”Kulturvandring” i Stuvenäs – Halltorp .
Tillsammans med kunniga guiden och arkeologen Pierre Petersson och Lars Larsson (Södermöre Hembygdsförening) besöker vi  unika lämningar från bronsåldern, en försvunnen medeltida by och den spännande kyrkan i Halltorp, där vi bl a får gå ner i källarvåningen från början av 1200-talet. Guidningen varar ca 3 timmar, så ta med fikakorg.
Samling vid parkeringen Stufvenäs Gästgiveri 10.00. Evenemanget är kostnadsfritt
Välkomna!

Sök dina rötter! Nybörjarhjälp med släktforskning fram till den 16 mars!

Det finns en hel del kompetens kring släktforskning i Söderåkra Hembygdsgille. Är du medlem i vårt gille eller har du anknytning till Söderåkra och bygden här, så kan vi på distans  (e-post) försöka hjälpa dig på traven med en timmes sökning i de digitala arkiven efter dina rötter. Ta chansen och gå vidare till vår blogg med mer information!

Titta även in på Facebook om du har ett sånt konto. Vi har en egen”gillasida” där vi får allt fler ”gillare” varje vecka. Vi publicerar bilder från förr och har även varit behjälpliga med släktforskning den vägen!

Vår blogg med mycket läsvärt

En av våra arkeologiska och historiska experter i Söderåkra Hembygdsgille,  Pierre Petersson ligger bakom de flesta texter i vår blogg. Välkomna dit.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter