Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Dovrasjödalen

2021-05-01 till 2022-12-31 Alltid öppet

Jättinnan Dovra sörjde över sin vildsinte make, jätten i Dovra, och hennes strida tårar samlades upp i de tre sjöarna i Dovrasjödalen. 

Naturreservatet Dovrasjödalen är sedan gammalt ett välbesökt utflyktsmål på grund av områdets vildmarkskaraktär. Tre långsmala sjöar ligger här i en djup sprickdal i urberget.

I bergsbranten vid norra sjöns nordspets...

Läs mer >

Snavlunda och Tjälvesta ängar

2021-05-01 till 2022-12-31 Alltid öppet

Kanske möter du jätten Tjälve i ängen?

Naturreservaten Snavlunda och Tjälvesta ligger sida vid sida i ett böljande kulturlandskap med anor från järnåldern. Här kan du ströva genom blommande ängar och grönskande lövlundar och se tydliga spår efter den senaste inlandsisen.

Det böljande och sjörika landskapet i Snavlunda-Tjälvesta är bildat i slutet...

Läs mer >

Nu finns en rykande färsk kalender för 2023 att köpa för 80 kr.  Du kan beställa den av Sten Karlsson på  [email protected] eller på tel 070-6234235 eller köpa den i samband med något av våra evenemang.

Klicka här för att se bildspel!    Klicka här för att se film!

Armand Hallberg som också verkade under pseudonymen Peter Bergsten var en målare med anknytning till Västra Åkärr. Platsen var hans fasta punkt i tillvaron och det var där han...

Läs mer >

Om oss

Snavlunda hembygdsförening har sitt centrum alldeles invid kyrkan i Snavlunda!

Föreningen bildades 1986 och har idag drygt 400 medlemmar. Vi är en aktiv förening med många aktiviteter under året. Men det finns plats för många fler! Tag kontakt med oss för att bli medlem. Här kan du engagera dig i arbete...

Läs mer >