Besök hos Arnold i Tidan

Onsdagen den 16 maj besöker vi Arnold Karléns hembygdsutställning i Tidan. Tid kl 18.
Först tittar vi på ett bildspel. Sedan tar vi oss vidare till kvarnen. Därefter besöker vi ”nygamla” Centralföreningen och dricker kaffe/the med tilltugg. Kostnad 50 kr.
Välkomna!
Anmäl till Monika Moberg 0706 425670 senast den 14 maj.

Visning av film från Skövde den 22 mars

En film om Skövde från dåtid till nutid. Ordföranden Tord Gustafsson hälsade ett 55-tal besökare välkomna till Kulturfabriken, Skövde. Eric Julihn visade även ett bildspel och berättade om Juhlins Konditori, som bildades 1856 och drevs i tre generationer av familjen. Bengt Juhlin, far till Eric Julihn, var den siste konditorn i familjen.

Välkommen till Skövde hembygdsförening

 

Teaterbiljetter 

Skövde hembygdsförening är medlem i Skövde Teaterförening. Då kan hembygdsföreningens medlemmar köpa ordinarie biljetter till abonnemangspris fortlöpande under året och man är inte bunden till abonnemangsperioden. Britt Larsson, tel 070-376 18 53, teaterombud i hembygdsföreningen, tar upp beställningar på biljetter samt levererar dem och tar betalt på det sätt som man kommer överens om med teaterföreningen.

Fler aktiviteter på gång!

Se efter i Föreningsnytt på fredagar i SLA.

Boken Skövde förr och nu

År 2014 firade Skövde Hembygdsförening 90 år och Skaraborgs Allehanda 130 år. Under detta år publicerade SLA staden Skövde i ord och bild från förr och nu. Lagom till jul gav hembygdsföreningen ut boken i samarbete med SLA.

Boken finns till försäljning för 200 kr hos Turistbyrån.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter