Årsmötet

Årsmötet i föreningen är avklarat. Till ny ordförande valdes Conny Johansson. Övriga val till styrelsen blev Birgitta Einarsson och Stellan Alfredsson som ordinarie. Ersättare valdes Lennart Mannesson samt Håkan Pettersson. Sofia Melin och Eva Gustavsson valdes in i styrelsen, där de huvudsakligen skall verka för föreningen aktiviteter. Kvar i styrelsen från förra årsmötet är Madelene Soneby och Berit Mannesson.

En punkt på årsmötet var församlingsgårdens framtid. Mer information kommer att komma från Pastoratet i början av april – vi räknar med att hålla ett stormöte med deltagare även från socknarna runt om. Årsmötetsdeltagarna ansåg dock att föreningen skulle ta över församlingsgården. Det återstår att se om förutsättningar för detta, gör det möjligt.

Årsmötet avslutades med avtackning av avgående ordf Håkan Pettersson samt fika och bingo ( i vanlig ordning)

 

Kurser från Västergötlands Hembygdsförbund

Arkivera och vårda foton. Kursdagar 10 mars ( Götene) alt 24  mars (Svenljunga). Anmälan senast 2 mars.

Föreläsning om ”Växter i medicin och kulturhistoria”. 19 april (Horred) 24 april (Skara) och 25 april (Töreboda). Ingen anmälan.

Kontakta styrelsen om intressen finns.

Julfest i Församlingsgården

Nästan 40 personer samlades i Församlingsgården för lite julfest. NEO, alltså Linus Ingesbo, sjöng vackert några julsånger. Passade verkligen in för att få den rätta julkänslan. Föreningen bjöd alla på förtäringen och godis/blomsterlotteri.

NEO sjunger julsånger

Tomten kom minsann

Bowling i Tidaholm. Några bilder

Stefan instruerar Barbro hur hon skall slå strike efter strike efter strike…Hur det gick? What happens in Tidaholm, stays in Tidaholm.

Stilstudie. Aron och Berit.

Efter Konstnatta

Summering av Konstnatta

Lyckat igen, tycker vi i styrelsen. Ca 600 besökare har vi räknat in. Vi tror de flesta var väldigt nöjda. Bertha Ljungers tavlor gjorde ett fin blickfång uppe på scenen. De som fikade äpplepaj med vaniljsås ( och det var många) kunde njuta extra av dessa tavlor men även av pappersbonader, som var uppsatta mellan fönstren. Amina visade sina speciella tavlor – mycket minimalistiska kvinnoporträtt. Fascinerande.

Ute spelades 50-tals musik kontinuerligt på lagom hög/låg volym. Flera kom i stämning direkt och kom nästan dansande till korvkiosken. Många tog faktiskt kort på själva kiosken !! Men den är ju fin också.

Fina kaniner samlades med chokladhjulet i tältet.

Det fanns en hel att titta på, eller hur.

 

Konstnatta igen

Mycket att se och göra

Konstnatta

Även i år finns Skörstorp på kartan när det blir Mekelmäss och Konstnatta. Vi planerar ett intressant program, där det säkert finns något som passar besökarna.

Tavlor av Bertha Ljungnér, som var elev hos Carl Larsson något år under 1890-talet.

Lena Pettersson visar bonader med tema olika årstider

Amina Johanssons tavlor har tema Kvinnor i historien. Dessutom har hon lovat att vi får se henne i arbete med sitt skapande.

Ute på gårdsplanen finns en antal gamla amerikanare, samt tidtypisk musik att svänga till.

Korvservering från kiosken förstås samt fika i cafeet.

29 september mellan 18.00-23.00,  30 september 14.00-01.00 samt 1 oktober 11.00-14.00

Ta en sväng till Församlingsgården då!

 

 

 

 

 

Bowling i Tidaholm

Lennart visar hur det ska göras.Fotograf: Lennart visar hur det ska göras.

Lennart visar hur det ska göras.

27 april bowlande 8 medlemmar i Forshallen Tidaholm. Gemytligt som vanligt. Ett enkelt sätt att träffas och ha kul. Och lite tävling blev det också.

Bland kålgårdar och stickspån

Västergötlands Hembygdsförbund med flera aktörer, inbjuder till inspirationskväll med hantverk och hantverkskunskaper. Den som vill delta i detta, betalar avgiften själv. Anmälan senast 5 maj.

170520 Bland kålgårdar och stickspån – inbjudan

 

 

 

Årsmötet

5 mars hade föreningen sitt årsmöte med 17 deltagare. Inga sensationer utan omval på de flesta poster. Ordförande är fortfarande Håkan Pettersson. Ny ersättare i styrelsen är Annica Pettersson. Övriga i styrelsen under 2017 är Berit Mannesson. Birgitta Einarsson, Conny Johansson och Madelene Soneby. Den andra ersättaren enligt tidigare är Lennart Mannesson.

Medlemsavgiften för 2018 är oförändrad 100 kr. Vikande medlemsantal diskuteras och några nya ideér kommer att testas till nästa års avgift.

Utanför årsmötesförhandlingarna diskuterades kommande hösts Mekelsmäss med konstnatta. Föreningen kommer att delta, det stod klart. Arbetet med att få ihop ett lockade program börjar nu.

Årsmötet avslutades med fika och bingospel.

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter