Julfest i Församlingsgården

Nästan 40 personer samlades i Församlingsgården för lite julfest. NEO, alltså Linus Ingesbo, sjöng vackert några julsånger. Passade verkligen in för att få den rätta julkänslan. Föreningen bjöd alla på förtäringen och godis/blomsterlotteri.

NEO sjunger julsånger

Tomten kom minsann

Bowling i Tidaholm. Några bilder

Stefan instruerar Barbro hur hon skall slå strike efter strike efter strike…Hur det gick? What happens in Tidaholm, stays in Tidaholm.

Stilstudie. Aron och Berit.

Efter Konstnatta

Summering av Konstnatta

Lyckat igen, tycker vi i styrelsen. Ca 600 besökare har vi räknat in. Vi tror de flesta var väldigt nöjda. Bertha Ljungers tavlor gjorde ett fin blickfång uppe på scenen. De som fikade äpplepaj med vaniljsås ( och det var många) kunde njuta extra av dessa tavlor men även av pappersbonader, som var uppsatta mellan fönstren. Amina visade sina speciella tavlor – mycket minimalistiska kvinnoporträtt. Fascinerande.

Ute spelades 50-tals musik kontinuerligt på lagom hög/låg volym. Flera kom i stämning direkt och kom nästan dansande till korvkiosken. Många tog faktiskt kort på själva kiosken !! Men den är ju fin också.

Fina kaniner samlades med chokladhjulet i tältet.

Det fanns en hel att titta på, eller hur.

 

Konstnatta igen

Mycket att se och göra

Konstnatta

Även i år finns Skörstorp på kartan när det blir Mekelmäss och Konstnatta. Vi planerar ett intressant program, där det säkert finns något som passar besökarna.

Tavlor av Bertha Ljungnér, som var elev hos Carl Larsson något år under 1890-talet.

Lena Pettersson visar bonader med tema olika årstider

Amina Johanssons tavlor har tema Kvinnor i historien. Dessutom har hon lovat att vi får se henne i arbete med sitt skapande.

Ute på gårdsplanen finns en antal gamla amerikanare, samt tidtypisk musik att svänga till.

Korvservering från kiosken förstås samt fika i cafeet.

29 september mellan 18.00-23.00,  30 september 14.00-01.00 samt 1 oktober 11.00-14.00

Ta en sväng till Församlingsgården då!

 

 

 

 

 

Bowling i Tidaholm

Lennart visar hur det ska göras.Fotograf: Lennart visar hur det ska göras.

Lennart visar hur det ska göras.

27 april bowlande 8 medlemmar i Forshallen Tidaholm. Gemytligt som vanligt. Ett enkelt sätt att träffas och ha kul. Och lite tävling blev det också.

Bland kålgårdar och stickspån

Västergötlands Hembygdsförbund med flera aktörer, inbjuder till inspirationskväll med hantverk och hantverkskunskaper. Den som vill delta i detta, betalar avgiften själv. Anmälan senast 5 maj.

170520 Bland kålgårdar och stickspån – inbjudan

 

 

 

Årsmötet

5 mars hade föreningen sitt årsmöte med 17 deltagare. Inga sensationer utan omval på de flesta poster. Ordförande är fortfarande Håkan Pettersson. Ny ersättare i styrelsen är Annica Pettersson. Övriga i styrelsen under 2017 är Berit Mannesson. Birgitta Einarsson, Conny Johansson och Madelene Soneby. Den andra ersättaren enligt tidigare är Lennart Mannesson.

Medlemsavgiften för 2018 är oförändrad 100 kr. Vikande medlemsantal diskuteras och några nya ideér kommer att testas till nästa års avgift.

Utanför årsmötesförhandlingarna diskuterades kommande hösts Mekelsmäss med konstnatta. Föreningen kommer att delta, det stod klart. Arbetet med att få ihop ett lockade program börjar nu.

Årsmötet avslutades med fika och bingospel.

 

 

Julfesten

En storslagen (får väl ändå kalla det så) julfest hade vi 10 december. Styrelsen inbjöd till en nobel julfest då den inföll på Nobeldagen. Drygt 30 medlemmar deltog. Kvällen började med glögg från korvkiosken, serverat av Conny och Lennart, klädda i frack. Det var det som gällde för styrelsen denna kväll. Frack resp lång/fin klänning.

Kvällen innehöll smörgåstarta, quiztävling mellan 5 lag – flera knepiga uppgifter blev det. Tomten tittade in och pratade med barnen. Till sista tårtfika med en speciell dekorerad tårta samt lotteridragning.

Därefter var alla nöjda med Skörstorps eget firande av Nobeldagen

 

 

 

 

 

Bowling i Tidaholm

11 medlemmar har varit och bowlat i Tidaholm den 20 oktober. Ett återkommande arrangemang av aktivitetsgruppen. Det var allt mellan strikes och 0 poängare. Så skall det  vara, alla kan vara med.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter