Grillfest

19 juni grillades det på Brunnsgården. Tipspromenad gick alla. Frågorna var knepiga, minst sagt, som t ex den här: ”Grönsakshandlare Andersson är 45 år, 185 cm lång. Vad väger han?”

Därefter satt vi i Brunnsgårdens växthus, så slapp vi blåsa bort. 16 personer deltog.

 

Utflykt till Borgunda

26 maj, i bästa försommaren, åkte ett gäng på 20 personer till Borgunda. Vi såg först en imponerande modelljärnväg hos Hasse Lagerström. Tågen rullade hela tiden. Men även miljön kring rälsen var värd att beskåda. Väl genomtänkt med olika byggnader.

Därefter var vi fikasugna hos Ubbatorps Café. Formidabel utsikt. Bara den värd ett besök. Aldo och Ella visade oss ett av de väl hållna gamla husen och berättade om sin verksamhet. I gamla miljöer ligger värden, som består.

 

Enkät om Skörstorps f d församlingsgård

Få har väl missat att vår fina församlingsgård (får heta något annat i forsättningen…) skall säljas av Falköpings Pastorat. En lokal förening erbjuds i första hand att ta över denna fastighet. Frågan är:  finns det något intresse från boende i närområdet (eller för all del längre bort också) att vara med och arbeta för detta?

Därför beslutade Hembygdsföreningens styrelse att skicka ut en enkät för att se intresset från kringboende. Enkät i pappersform lämnas till boende i Skörstorp, Mularp, Östra Gerum och Falekvarna. Hur den lämnas in står på enkäten. Men det går också att svara via denna länk.

Vi hoppas på stort gensvar.

Här är länken :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfg795oowdr4Ur9fpk57t7FAMLcf7COShSY5JpF4cFD95kujw/viewform

 

 

Församlingsgårdens framtid

MÖT UPP !!

Onsdag 4 april informerar Falköpings pastorat om de tänkta planerna på en försäljning av församlingsgården. Kl 19.00 hoppas hembygdsföreningen att så många som möjligt kan komma och ha frågor och tycka till om detta.

Därefter måste vi ta ställning till hur vi skall agera.

Årsmötet

Årsmötet i föreningen är avklarat. Till ny ordförande valdes Conny Johansson. Övriga val till styrelsen blev Birgitta Einarsson och Stellan Alfredsson som ordinarie. Ersättare valdes Lennart Mannesson samt Håkan Pettersson. Sofia Melin och Eva Gustavsson valdes in i styrelsen, där de huvudsakligen skall verka för föreningen aktiviteter. Kvar i styrelsen från förra årsmötet är Madelene Soneby och Berit Mannesson.

En punkt på årsmötet var församlingsgårdens framtid. Mer information kommer att komma från Pastoratet i början av april – vi räknar med att hålla ett stormöte med deltagare även från socknarna runt om. Årsmötetsdeltagarna ansåg dock att föreningen skulle ta över församlingsgården. Det återstår att se om förutsättningar för detta, gör det möjligt.

Årsmötet avslutades med avtackning av avgående ordf Håkan Pettersson samt fika och bingo ( i vanlig ordning)

 

Kurser från Västergötlands Hembygdsförbund

Arkivera och vårda foton. Kursdagar 10 mars ( Götene) alt 24  mars (Svenljunga). Anmälan senast 2 mars.

Föreläsning om ”Växter i medicin och kulturhistoria”. 19 april (Horred) 24 april (Skara) och 25 april (Töreboda). Ingen anmälan.

Kontakta styrelsen om intressen finns.

Julfest i Församlingsgården

Nästan 40 personer samlades i Församlingsgården för lite julfest. NEO, alltså Linus Ingesbo, sjöng vackert några julsånger. Passade verkligen in för att få den rätta julkänslan. Föreningen bjöd alla på förtäringen och godis/blomsterlotteri.

NEO sjunger julsånger

Tomten kom minsann

Bowling i Tidaholm. Några bilder

Stefan instruerar Barbro hur hon skall slå strike efter strike efter strike…Hur det gick? What happens in Tidaholm, stays in Tidaholm.

Stilstudie. Aron och Berit.

Efter Konstnatta

Summering av Konstnatta

Lyckat igen, tycker vi i styrelsen. Ca 600 besökare har vi räknat in. Vi tror de flesta var väldigt nöjda. Bertha Ljungers tavlor gjorde ett fin blickfång uppe på scenen. De som fikade äpplepaj med vaniljsås ( och det var många) kunde njuta extra av dessa tavlor men även av pappersbonader, som var uppsatta mellan fönstren. Amina visade sina speciella tavlor – mycket minimalistiska kvinnoporträtt. Fascinerande.

Ute spelades 50-tals musik kontinuerligt på lagom hög/låg volym. Flera kom i stämning direkt och kom nästan dansande till korvkiosken. Många tog faktiskt kort på själva kiosken !! Men den är ju fin också.

Fina kaniner samlades med chokladhjulet i tältet.

Det fanns en hel att titta på, eller hur.

 

Konstnatta igen

Mycket att se och göra

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter