Om oss

Skepplanda Hembygdsförening bildades 1948 och omfattar Skepplanda socken med tätorterna Skepplanda och Alvhem och landsbygden däromkring.

Vår hembygdsgård Grönköp ligger i Skepplanda intill idrottsplatsen Forsvallen. Det ursprungliga Grönköp var en gammal handelsplats belägen vid Forsåns utlopp i Grönån och den anses ha varit föregångare till Lödöse. Hembygdsgården ligger i nära anslutning till denna handelsplats,...

Läs mer >

Nyheter

Skepplanda Hembygdsförening firade sitt 75-årsjubileum med en medlemsfest i Skepplanda församlingshem lördagen den 11 november.
Enligt dokumentation har man kunnat fastslå att föreningen startade den 12 november 1948, så det var nära nog på dagen 75 år senare som ca 100-talet medlemmar och gäster firade med god mat, härlig underhållning...

Läs mer >

Denna gång kommer vi att besöka Skogstorp. Det blir en vandring på ca 5 km, väg och blandad terräng. 
Samling kl 10.00 vid hembygdsgården för samåkning. Glöm inte att ta med fika. Välkomna!

Det blev en mycket trevlig Kulturarvsdag på Grönköp. Slåttern på vår äng gick bra och vi kunde köpa lotter, fika och umgås i det härliga sensommarvädret. Som avslutning visades gamla fotografier ur vår stora fotosamling. Stort tack till alla som var med!

 

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]