Tidsmaskinen


Tidsmaskinen var en app för rundvandringar som togs fram som en del i ett forsknings- och utvecklingsprojekt där Certec, Lunds Universitet, och Skånes hembygdsförbund arbetade tillsammans. I arbetet med Tidsmaskinen samarbetade vi med företaget företaget Do-Fi

Appen Tidsmaskinen utvecklades för att använda för att skapa rundvandringar där användaren blir guidad av vibrationer, ljud eller tal till platser med spännande berättelser. En virtuella turistguide berättar om sevärdheterna, och informationen kan stoppas, pausas och upprepas.

Tidsmaskinen folder (pdf)

Länkar
Frågor och svar för dig som besökare/turist
Ladda ner Tidsmaskinen till din Android
Ladda ner Tidsmaskinen till din iPhone
Se vilka rundor som finns att ladda ner
Ta bort en runda från en Android

Tidsmaskinen har ersatts av Shuttle

I maj 2019 lanserades en ny, mer användarvänlig version av appen, under namnet Shuttle. Det innebär bl.a att det är enklare att hitta de rundor som finns att tillgå. Under en övergångsperiod går det som turist/besökare i hembygdsrörelsen att använda sig av både Tidsmaskinen och Shuttle. Detta eftersom många hembygdsföreningar har skapat innehåll i Tidsmaskinen, men ännu inte hunnit flytta över materialet till den nya appen. Om du som representant för en förening eller annan organisation vill börja skapa egna rundor, eller audioguider, då ska du däremot använda dig av Shuttle.

Vill din förening skapa en rundvandring eller audioguide?

Föreningar som är medlemmar i Skånes hembygdsförbund kan skapa 2 rundor i Shuttle Editor helt utan kostnad. Kontakta Maria Casagrande för mer information. 046 - 15 80 71 eller [email protected] Läs mer om den nya appen här! För inspiration om hur appen kan användas i skolan läs mer om projektet Tidsgeograferna!

Har du skapat en runda som du vill marknadsföra på plats? Använd vår skyltmall, lägg till dina egna uppgifter och skriv ut!
Skyltmall för utskrift
Login: tidsmaskinen
Lösenord: skyltutskrift

Mer information

Kontakta Maria Casagrande på 046 - 15 80 71 eller [email protected]

Förening:

Skånes Hembygdsförbund

Skapad av: Skånes Hembygdsförbund (2014-03-31 15:23:04) Kontakta föreningen
Ändrad av: Skånes Hembygdsförbund (2020-06-11 08:40:11) Kontakta föreningen