Prova på! Digital fika i zoom

08 April 2021

Digitala möten har snabbt blivit vanliga och är bra redskap för kunna hålla t.ex. styrelsemöten. Men, hur gör man? Vilka olika funktioner finns? Och hur känns det egentligen att sitta hemma i soffan och prata över datorn? Tillsammans prövar vi Zoom, det digitala verktyg som Skånes hembygdsförbund använder sig av!

Varannan torsdag jämna veckor, 8 april - 3 juni, finns hembygdskonsulent Maria Casagrande eller Sara Williamsson på plats digitalt och hälsar välkomna till en öppen teknik-fika. Alla som är medlem i någon av våra medlemsföreningar är varmt välkomna att delta, en kort eller lång stund som man själv väljer, och vid hur många tillfällen som helst. Förutom tips kring digitala möten, kan ni också se detta som ett tillfälle att träffa andra föreningar, småprata och fika tillsammans. Kanske vill ni fråga om någon har tips på aktiviteter i Corona-tider eller få veta hur de genomfört årsmöte?

Inga förkunskaper i  Zoom krävs, vi provar och lär gemensamt!

Vill du delta? Gör så här!

1. Maila Maria Casagrande enligt principen [email protected] och tala om vilket prova på-tillfälle som du vill vara med på. Hon skickar då en länk tillbaks. 

2. En stund före mötet fixar du fika och sätter du på kaffe/te samt din internetanslutna dator. Om du har en bärbar dator finns mikrofon och kamera inbyggt. Om du har en stationär dator (låda på golvet) behöver du troligtvis en separat webkamera och ett par hörlurar med mikrofon (headset). Alternativt kan du använda en smartphone. Tänk då gärna på att ställa den stilla mot något, för att undvika åksjuka hos de andra i mötet.

3. Klicka på länken i Marias mail. Nu skall ett fönster öppnas, ett slags digitalt väntrum. Där kan du prova ljudet, Zoom guidar dig igenom stegen. Maria eller Sara släpper in dig när det är dags för mötet. Klart!

Känner du dig osäker, får du gärna ringa och prata med oss i förväg.


Editerad av: Sara Williamsson (2021-03-19 14:12:37)

Skånes Hembygdsförbund

Plats: Digitalt, via Zoom

Börjar: 08 April 2021 15:00

Slutar: 08 April 2021 16:00