Biskopens dag

05 July 2020

På Biskopens dag bjuder vi på föredrag och visning vid Biskopskällaren. På årets Biskopens dag kommer temaföredraget röra ett nytillskott i källaren, nämligen en kista med två föremål. Föremålen representerar olika tolkningar av källarens funktion under medeltiden. På plats finns också förbundets vikarierande kulturpedagog Zanna Friberg som håller visning och berättar om tiden då det stod ett stort biskopspalats ovanpå källaren. 

Om Biskopskällaren 

Biskopskällaren är en fornlämning från medeltiden. Det är det enda på platsen som finns kvar av en stor byggnad från 1200-talet där Anders Sunesen, dåvarande ärkebiskop i Lund med en mycket spännande livshistoria, spenderade sina sista år. Läs mer om Biskopskällaren här och låt oss berätta än mer under Biskopens dag! 

Anpassningar med anledning av covid-19

Vi kommer såklart ta hänsyn till och upprätthålla aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten under Biskopens dag. Det är, som alltid, öppet ner i källaren för den som vill gå ner och titta, men vi håller föredrag och visning utanför i den öppna luften med goda förutsättningar att hålla avstånd. Om du är osäker på något eller har frågor om hur vi arbetar för en säker Biskopens dag får du gärna höra av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du här.   


Editerad av: Zanna Friberg (2020-06-09 07:50:36)

Skånes Hembygdsförbund

Plats: Biskopskällaren på Ivö

Börjar: 05 July 2020 14:00

Slutar: 05 July 2020 16:00