Valborgsmässofirande

Runt 130 personer deltog i Selångers Valborgsmässofirande.
Ljuvliga toner i kyrkan av Selångers kyrkokör och solist Jennifer Larsson med Larissa Jigarova vid pianot.
Därefter förflyttade besökarna sig till S:t Olofsgården där Selångers hembygdsförening stod för servering av varmkorv och fika.
Vårtal av Kyrkoherde Bror Holm, ett uppskattat lotteri, allsång och en varm trevlig stämning gjorde kvällen till ännu ett fint minne att bära med sig.
Vi tackar alla gäster och vår medarrangör Selångers församling som gjorde detta möjligt.

Ett speciellt tack till våra sponsorer som skänkt saker och på så sätt bidragit till att vi som vårdar ett unikt kulturarv kan arrangera lotterier.

Coop Granlo
Coop Nära Bergsåker
Evonella Garden
Roberto´s Pizzeria & Grill
Willys Birsta

Hedersmedlem


Styrelsen för Selångers hembygdsförening har enhälligt beslutat att uttrycka sin uppskattning för allt engagemang, genom att utse Margareta Holm till Hedersmedlem i Selångers hembygdsförening, med motiveringen:

Margareta har under många år oförtröttligt och hängivet ägnat sin fritid till att föra vidare kunskapen av bakningens och vävandets ädla konst. Många är det som tacksamt lärt sig att knåda och baka sitt bröd, enskilt och i studiecirkelform.

Margareta har med tålamod och glädje tagit emot barn i alla åldrar och under hennes ledning har de bakat sitt första mjuka bröd i stenugn.

Knutpunkten i vävstugan har självklart varit Margareta, otaliga är de alster som tillverkats och hamnat på föreningens lotteribord.

Ett litet klipp från folkskolans 175 års firande i Nävsta.

Den svenska folkskolan firar 175 år. Om dagens skolbarn ska få prova på hur det var att leva och gå i skola i mitten av 1800-talet, vad passar då bättre än att besöka Medelpads äldsta folkskola, Nävsta i Selånger? /Fredrik @p4vasternorrland

Publicerat av P4 Västernorrland Sveriges Radio den 7 september 2017

Välkommen till Selångers Hembygdsförening