Om oss

 

Föreningen gör studiebesök på lokala företag, skolor och andra verksamheter i Södra Sandby med omnejder, arrangerar föredrag och uteaktiviteter, allt med anknytning till bygden och dess befolkning förr och nu. Vidare ordnas studiecirklar i projekt som berör bygden och dess historia.

Föreningen har normalt fyra programpunkter per termin. Det fullständiga programmet...

Läs mer >

Nyheter

Vi önskar alla våra medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År fyllt av trevliga aktiviteter. Ni har just fått vårens program och vi hoppas att det blir god uppslutning kring arrangemangen.

Har du ännu inte hämtat ut årets bok, "Sandby Mosse och Skatteberga", kan du kontakta någon i styrelsen...

Läs mer >

Trafiken i Södra Sandby - tisdagen den 19 april kl. 19.00


På vårens första medlemsmöte kommer Roger Niklewski och pratar om trafiken. Roger är engagerad i ”Säker trafik i Södra Sandby” som är en grupp av privat-personer som skapat ett diskussionsforum med fokus på detta angelägna ämne. Trafiksituationen i Södra...

Läs mer >

Vårens program är med anledning av den nya smittspridningen osäkert. Styrelsen har beslutat att ställa in årsmötet i mars, det flyttas framåt i tiden. Datum meddelas när vi vet mer, förhoppningsvis längre fram i vår. Det finns planerade programpunkter för våren och vi informerar efterhand om de kan genomföras på ett...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Årsmöte

14 mars 2023 19:00 - 14 mars 2023 21:00


Skriftlig kallelse kommer enligt stadgarna att skickas ut till alla medlemmar senast fyra veckor före årsmötet. Varje medlem äger en röst, rösträtt kan ej utövas genom fullmakt. Medlem som så önskar, kan få årsmöteshandlingarna senast två veckor före årsmötet. Motioner skall inlämnas till ordföranden senast fyra veckor före årsmötet.

Läs mer >

Byavandring i Södra Sandby

18 april 2023 19:00 - 18 april 2023 21:00

En ”vandring” genom byn med omnejd i form av bildvisning. Bo-Arne Andersson gräver djupt i sin stora samling av bilder. Vi kan sitta i lugn och ro inomhus och njuta av rundturen och återuppliva glada minnen från svunna tider i Södra Sandby.
Du som känner på dig att du har...

Läs mer >

”Om livets öden, sporten och kameran”

9 maj 2023 19:00 - 9 maj 2023 21:00

Föredrag av och med Sandbybon Micke Dahl – Livet är inte alltid enkelt.
Hur hanterar man som 31-åring, att ens livskamrat går bort i cancer? Hur får man förre Statsministern Ingvar Carlsson att ställa upp på en intervju? Hur väcktes intresset för foto, radio och media?
Den här kvällen blir...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]