Föreningen Kalmar Ölands fordonhistoriker deltog i nationaldagsfirandet med sitt rally Solvändan. Föreningen firade 50-årsjubileum denna dag och som lök på laxen inföll också motorhistoriska dagen den 6 juni. Föreningen hade den goda smaken att passera Sockenstugan i Sandby. Vid 12-tiden kom en karavan av äldre bilar och parkerade vid kyrkan. 75 ekipage var ute på vägarna. Det var allt från Saab 96, ford anglia, PV, sportbilar, jaguar, mercedes av äldre modell och VW-bubbla.

KÖF:s ordförande Lasse Gustavsson höll ett kort introduktionstal. Sandby-Gårdby Hembygdsförenings vice ordförande Ann-Marie Berglund höll därefter en mindrepresentation av Sockenstugans historia och berättade om hembygdsföreningens aktiviteter. Jan-Olof Nilsson, som arbetar för Växjö stift och deltagare i rallyt höll en presentation om Sandby kyrka. 

Efter en halvtimme fortsatte bilkaravanen mot Åby, Södra Näsby, Norra Näsby, N. Ålebäck och vidare mot Himmelsberga. De efterlämnade en ovan avgaslukt men mycket trevliga minnen av ett kort, intensivt besök!

Ann-Marie Berglund


Förening:

Sandby-Gårdby Hembygdsförening

Skapad av: Stefan Ahlgren (2024-06-09 13:10:34) Kontakta föreningen
Ändrad av: Stefan Ahlgren (2024-06-09 13:10:34) Kontakta föreningen