På valborgsmässoafton samlades årskurs 3 från Gårdby skola tillsammans med lärare och representanter från hembygdsföreningen för att dekorera Klotet. Efter en lång vinter där nationella prov just avklarats har de flitiga eleverna också hunnit med att tillverka fjärilar i ullmaterial och av pärlor med ståltråd.

Kanske har ni lagt märke till Klotet som står vid slätten ner mot krysset i Gårdby? Denna smidesskulptur på stenfot tillverkades av Birger Lindström i Mörbylånga. Liknande installationer finns också i Glömminge, Södra Möckleby och Torslunda. 

Lärare i bild, Anna Boström, planerade dagen så att halva klassen lekte vid församlingshemmet medan den andra delen av klassen satte upp sina egna alster i ull, ståltråd och pärlor. Det blev så fint då fjärilarna liksom landade på klotet! 

Eleverna anlade också en plantering vid platsen där de satte varsin planta. Växterna vi hade valt gillar sol; lavendel, ölandstok, vit fetknopp med flera. Tack till Mörbylånga kommun för bidrag att skapa denna miljö och tack till alla kreativa elever som gjort så fint i Gårdby.


Förening:

Sandby-Gårdby Hembygdsförening

Skapad av: Stefan Ahlgren (2024-05-02 14:53:46) Kontakta föreningen
Ändrad av: Stefan Ahlgren (2024-05-02 14:53:46) Kontakta föreningen