Sandby-Gårdby Hembygdsförening arrangerade traditionsenligt lucia den 13 december tillsammans med Svenska kyrkan och klass 6 i Gårdby skola. Det var sjuttonde gången som lucia firades med detta trepartssamarbete. Bygdegården på Sandgårdsborg var välfylld av drygt 100 anhöriga och sockenbor som ville fira lucia.

Kvällen inleddes med att Hembygdsföreningens ordförande Kent Johansson hälsade välkommen. Kyrkans representant Liselotte Waldenström instämde i detta och informerade om kampanjen ACT, insamling till krigets offer i mellanöstern.

 

Lucia var Alma Thuresson från Södra Näsby. Hon kom in med ett magnifikt tåg med åtta tärnor, sex stjärngossar och nio tomtar. Kristina Sannestam ledde sången och spelade därtill. Vi fick höra de gamla klassikerna såsom ”Tänd ett ljus”, ”Hej tomtegubbar”,” Rudolf med röda mulen” och ”Stilla natt”. 

Efter uttåg och återintåg för uppställning på scenen förfotografering vidtog kaffestunden. Svenska kyrkan stod för fikabröd och kaffe och hembygdsföreningen för att lussekatter och pepparkakor dukades ut på borden.

Det var lotteri också. Vinsterna var presentkort hos bygdens näringsidkare; Fröken Frankenstein, Eksgården, Gårdby bil och smide, Sticka på alvar, Gårdby café och lanthandel, Christian Carlssons lamm och fårskinn och Salong Gårdby. Det blev lottdragning och ungdomarna som nyss uppträtt för oss hjälpte till med detta.

Ordföranden höll ett avslutningstal och besökarna bröt upp. Hembygdsföreningens styrelsemedlemmar tackar de frivilliga som hjälpte till med efterarbetet.

 

Ann-Marie Berglund

 

 

 


Förening:

Sandby-Gårdby Hembygdsförening

Skapad av: Stefan Ahlgren (2023-12-16 17:31:25) Kontakta föreningen
Ändrad av: Stefan Ahlgren (2023-12-16 17:31:25) Kontakta föreningen