Välkommen till vår hemsida!

UPPDATERAD 10 NOVEMBER.

Seniorfestivalen

FOTO: ROLF JOHNSSON

Sällskapet Gamla Örebro deltog som vanligt på Seniorfestivalens finaldag på Conventum. Vi hade försäljning av våra böcker och vykort. Mässan besöktes av drygt 3 000 och många av dem stannade till vid vår monter och pratade om gamla Örebro. Dessutom hade vi filmvisning i seminarierummet där det var absolut fullsatt. Filmen vi visade handlade om Örebro läns landsting 1945.

====================================================================

Ännu en succé för Sällskapets filmvisning

Efter vår succé med filmvisning den 25 april på biograf Roxy blev Örebro läns museum intresserat att ha ett samarbete med oss. Vi förberedde med en del filmer som ej visats tidigare, och vi väntade spänt på resultatet. Filmvisningen skulle vara under jubileumsveckan, två timmar per dag. Första dagen, den 10 augusti, hade vår filmvisning förskjutits en aning, eftersom ett föredrag om Magnus Dahlander hade tillkommit i museets hörsal. Vi var ändå fullt nöjda med de 45 personer som hade letat sig dit.
Under tisdagseftermiddagen kom det lite regn och vi trodde då att detta faktum hade gjort att folk ”massvandrade” till vår filmvisning. Det var ”lapp på luckan” med 110 besökare. En del blev hänvisade till veckans övriga dagar.
När det så blev strålande sommarväder de resterande dagarna onsdag – fredag trodde vi nog på en halvbesatt lokal igen. Men ack så fel vi hade, fullt hus varenda dag. Detta gjorde också att vår bokförsäljning ökade i slutet av veckan. Vi avyttrade både nya och gamla böcker, plus häften och vykort.
Många kontakter knöts och föreningar vill att vi ska komma till dem och visa film. Vi delade ut programblad och förhoppningsvis letar sig nya medlemmar fram till våra möten i höst. Då finns det även planer på att någon lördag ha ytterligare filmvisning på museet, detta efter flera önskemål.
Text och foto: Göran Lindhé

====================================================================

Sällskapet Gamla Örebro 60 år.

Inför vårt 60-års firande den 12 oktober 2013 har vi tagit fram en jubileumsskrift som innehåller 60 gamla Örebrobilder. Kan köpas för 20 kronor. ArkivCentrum, Nikolaigatan 3, Örebro eller kontakta någon i styrelsen. Se vad Länsposten skriver om jubileumshäftet.