Säfsen Resort

Säfsen ligger mitt i den fantastiska Finnmarken och är en av Sveriges mest spännande åretruntanläggningar – ett expansivt och modernt alpint centrum inte långt från varken Stockholm eller Göteborg.

Aktivitetsutbudet är stort och varierat, vinter som sommar. Här finns skidskolor för alla åldrar och nivåer, en välsorterad skidbod, 16 nedfarter och 6 liftar i dagsläget. Det finns en populär snowpark, som heter Spark, där jibbar och hoppar man.

Säfsen är ett officiellt vasaloppscenter och många kilometer välskötta spår, för både klassisk åkning och skating. Flera av skidspåren börjar i närheten av Hyttan, andra vid Säfsen Alpin.

Barmarkssäsongen är inte sämre: – fiske för nybörjare och rutinerade, jakt, mountainbike- och vandringsleder, paddling, upptäcktsfärder, ridning, klättring, pilbågskytte, matlagning i det fria och faktiskt en hel del till – för hela familjen.

Säfsen Resorts hemsida >>

Mountainbike: I skogarna finns 350 km MTB-leder i olika svårighetsgrad genom vacker natur. Många av lederna passerar historiskt intressanta platser. Höjdpunkten är Säfsen Bergcykelpark >> med stolslift och downhill.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter