Om oss

Rödeby Norra Hembygdsförening värnar om en levande landsbygd. Verksamheter ska kunna utvecklas och gemenskap och glädje är viktig i vår förening. För att lyckas måste vi hjälpas åt. Tillsammans äger vi Stengöls skola och badplatsen vid Stengölen.

Vi anordnar bl a studiecirklar, kroppkakefester, valborgsmässofirande, teater/musikkvällar, loppis. Deltar i Berättelser under Eken,...

Läs mer >

Nyheter

Motorsågskurs

Missade du motorsågskursen förra gången så får du en ny chans nu, vi planerar för en kurs under året. Det gäller motorsåg A (använda motorsåg på ett säkert sätt vid t ex vedkapning) och B  (trädfällning grund). Mer info samt anmälan, se menyn under fliken "Kurser och studiecirklar".

Skillnadens trädgård som studiecirkel

I månadsskiftet mars/april är det tänkt att vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan ska starta en trädgårdsstudiecirkel, med Sara Bäckmos bok "Skillnadens trädgård" som studiematerial. Det blir ca 7 träffar, och första gången ses vi i Stengöls skola. Det finns en färdig studieplan som vi följer.

Cirkeln är kostnadsfri, det enda...

Läs mer >

Måla akvarell med Irina

Lördagen den 7 mars kan man i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan prova på akvarellmålning i Stengöl med Irina Novokrescionova. Kursen passar för alla, både nybörjare och vana akvarellmålare. Info och anmälan via SV, se nedan.

Vi planerar också för en ny motorsågskurs och en trädgårdsstudiecirkel under våren, se mer info under...

Läs mer >

Visa fler