Välkommen på Trubadurafton!

Torsdagen den 2 november i Stengöls skola kl 18.30. Underhållning med Alex och Nanna, servering av kaffe, smörgås, kaka. 100 kr/person, anmälan till Lotta 0733-705558 eller [email protected] senast 29/10. Begränsat antal platser.

Studiecirkel inför Berättarveckan

Som vanligt kommer vi att ha en aktivitet i samband med ”Berättelser under eken”, vår uppskattade bilsafari då vi besöker platser som har en historia att berätta. Inför den aktiviteten håller vi en studiecirkel där deltagarna gemensamt väljer ut vilka platser som ska besökas, tillsammans tar reda på mer om historierna kring platserna, samt presenterar dem för publiken på bilsafarin som är onsdagen den 5 juli. Vill du delta i studiecirkeln – som hålls i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan – så är du välkommen på första träffen som är onsdagen den 14 juni kl 19.00 i Stengöls skola. Cirkelledare: Bernt Runesson, 0455-434 39.

Du kan läsa mer om vår bilsafari under ”Aktiviteter”.

Motorsågskörkort

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar Rödeby Norra Hembygdsförening en kurs  för motorsågskörkort nivå A och B (lättare trädfällning). Kursledare Cecilia Roth. Kurstillfällena blir 4 st enligt följande:

Måndagen den 26/6 kl 18.00 hos Cecilia Roth i Flakulla, teori och info samt utdelning av kurslitteratur.

Onsdagen den 28/6 kl 08.00, heldag, plats ej bestämt, kanske hos någon av deltagarna?

Tisdagen den 11 /7 kl 08.00, heldag, plats ej bestämt.

Samt troligtvis en heldag till beroende på förkunskaper och framsteg, datum bestäms senare.

Priset för kursen är ännu inte fastställt men kommer att ligga mellan 4000-5000 kr, då ingår kurslitteratur samt försäkring. Läs mer om vad som ingår i kursen på www.sakerskog.se.

Anmälan med namn, adress, tel.nr och personnr (för försäkringens skull) till:

Maria Barzel, 0709-305960 eller hembygdsföreningens e-post: [email protected]

Årsmöte

Välkommen på Rödeby norra hembygdsförenings årsmöte tisdagen den 16 maj kl 18.30 i Stengöls skola. Sedvanliga årsmötesförhandlingar, fika.

Valborg

Välkommen att fira Valborgsmässoafton vid Stengölen söndagen den 30 april kl 19.00.

Det blir vårtal, sång av elever från Strömsbergs Friskola, försäljning av kaffe och bulle, korv, dricka. Lotterier.

Välkomna!

Kroppkakefest!

KROPPKAKE-FEST

Stengöl skola

Söndag den 26 februari kl: 15.00

Hemlagade kroppkakor med lingonsylt/grädde

          Kaffe med kaka

                 Lotteri

Anmälan senast 20 februari till:

Lotta 0733705558 eller [email protected]

Pris: vuxen 100kr, barn under 12år 50kr

obs! begränsat antal platser!

Teaterkväll!

Nu är det dags för teater igen i Stengöls skola, ”Det är något bortom bergen” onsdagen den 19 oktober kl 19.00. Se ”Aktiviteter” här intill för mer information.

Dags för målning!

Tack alla som hjälpte till i söndags med ställningsbygge och förberedelser! Nu är Stengöls skola redo för målning. På söndag den 14/8 hoppas vi återigen att så många som möjligt vill komma och hjälpa till, denna gången med att måla fasaden. Kl 10.00 kör vi igång, välkomna! // Fastighetskommittén

Arbetsdag 7 augusti

Hej medlemmar! På söndag den 7 augusti behöver vi er hjälp! Fasaden på Stengöls skola ska tvättas inför målning (det som inte blev klart förra året) och ju fler vi är desto fortare går det. Vi samlas kl 10, och håller på tills det är klart. Paus någon gång under dagen med korvgrillning som föreningen bjuder på. Hoppas vi ses! //Fastighetskommittén

Utökad behörighet – nytt tillfälle!

Utökad behörighet- körning med tyngre släp. Ny chans för dig som missade förra tillfället!

För dig som är medlem i Rödeby Norra Hembygdsförening anordnar vi nu en kurs i utökad behörighet (B96) till förmånlig kostnad- endast 2100kr. Kursledare är Anne Almkrantz från trafikskolan Walk In Drive Out i Karlskrona.

I priset ingår en info- och teorikväll á 2h (27/7), trafiklektion med fullastat ekipage 2h (samkörning två och två) samt lån av fullastat ekipage på körprov.

Kursstart: 27/7 kl 19.30 På utsatt datum bokar vi provdatum samt datum för trafiklektion.

Gå in och läs mer, boka samt betala på www.walkindriveout.se under fliken kurser eller kontakta Anne: 0733191288 eller [email protected]

 

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter