Bild- & filmvisningar

2018

Den 5 februari hade vi besök av Lasse Larsson från Karlskrona. Han berättade om de forna Karlskrona och de fina kulturbyggnader och innegårdar som fortfarande finns kvar. Trots femtio- och sextiotalets fullkomligt galna rivningshysteri som spreds genom Sverige och då även Karlskrona kan man än idag hitta pärlor från förr.
Många bilder visade hur det såg ut.
Det hela var mycket uppskattat av oss som var där.

2015

Den 16 februari visade vi ytterligare några bilder från nationalparker i Sverige. De få besökare som var på plats var mycket nöjda med visningen.
Antalet besökare tyder kanske på att antingen är det begränsat intresse för bildvisningar eller att det kolliderar med andra aktiviteter samma vecka.

2014

Den 27 oktober visade och berättade Kent Lewén om Krönabanan i ord och bild inför stor publik.

September 29 visade Tobias Henricsson en kavalkad om Rödeby Skolorkester och informerade om sin hemsida om samma ämne där han håller på att samla ihop orkesterns historia.

Den 28 april berättade Inga Bergström om torpgruppens arbete med att samla in och kartlägga fakta om torpen i Skärvaboda. Bilder om detta visades.

I februari, den 17:e, visade vi bilder om ”Några nationalparker” från Abisko, Fulufjället samt Norra Kvill.

2013

Den 7 oktober visades bilder från en vandring längs med Rödeby gamla sockengräns som genomfördes under åren 2004 till 2006.

Lennart Carlberg berättade och visade bilder om ”Två städer” den 22 april.

Inga Bergström berättade om ”Kungen av Kestorp” den 18 februari.

2012 Det svunna Rödeby

Den 29 oktober visade Rödeby Hembygdsförening en mycket uppskattad bildkavalkad från det svunna Rödeby. Bildgruppen i föreningen hade sammanställt ett 60-tal bilder på välkända platser och personer från förr.

Inga Bergström berättade fakta kring bilderna. Det visades också bilder som medlemmarna fick hjälpa till med att identifiera. I pausen dracks det kaffe med hembakta bullar och kakor samt lotteridragning.

2012 Gamla tider

Den 13 februari visas filmen från den gamla stock-carbanan från 1950-talet samt om hur man framställde ullgarn förr i tiden.

Hembygdsföreningen har av givmilda medlemmar fått låna en smalfilm som spelades in vid en stock-car-tävling i mitten på 1950-talet. Vi har digitaliserat filmen.

Intresset var så stort att vi fick sätta in extra stolar. Det blev mycket skratt och applåder under visningen. Många kom ihåg hur det var på den tiden när det tävlades i Ö Rödeby.

Efter kaffe och lottdragning visades en film om hur man kardade och spann ullgarn. Även denna film var lånad från en medlem.

Kvällen avslutades med ett bildsvep över centrala Rödeby.

 

2011 Rödeby då och nu
den 15 februari

Bildvisningen ”Rödeby då och nu” blev omåttligt populär. Ett 80-tal personer samlades i kommunalhuset. Det var länge sedan vi samlat så många entusiastiska åhörare till någon av våra kulturkvällar. Fotogruppen hade sammanställt ett 70-tal bilder på platser i Rödeby. Inga Bergström berättade underhållande fakta samtidigt som Jan Hammar visade bilderna. Flera av våra medlemmar gjorde flera värdefulla kompletteringar. Efter det att ca hälften av bilderna visats gjordes ett avbrott för kaffe och lotteridragning.

Många intresserade åskådare

 

En repris på bildvisningen gjordes den 11 april kl 19 i Centrumhusets övre plan.
Även denna visning var välbesökt.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter