Om oss

I västra Närke, i Lekebergs kommun, finns ruinen efter Riseberga kloster, ett medeltida kloster inom cisterciensorden. Föreningen Riseberga Rediviva verkar för att bevara och levandegöra klosterruinen samt stödja forskning om den.

Föreningen Riseberga Rediviva bildades 1989 och i dess stadgar står:

”Föreningens ändamål är att på olika vägar...

Läs mer >

Nyheter

Film om Riseberga kloster

Sommaren 2020 kom Anders Gsson Gustavsson i Kårberg som åhörare till en av guidningarna vid Riseberga kloster. Han blev intresserad av vårt arbete och ville göra en film. Nu är filmen klar och den finns att se på YouTube.

Årets sommarvisningar avslutade

Denna konstiga coronasommar 2020 har nästan alla förbokade besök av förklarliga skäl ställts in. Trots det har vi haft 15 guidningar, varav nio är onsdagsguidningar, då besökarna kan komma spontant utan föranmälan. Totalt har ca 215 personer kommit till klostret och fått höra berättelsen om dess historia och nunnornas liv. ...

Läs mer >

Inställda arrangemang

Tyvärr måste vi meddela att vi i år inte kommer att arrangera "Riseberga i facklors sken". Evenemanget brukar hållas en kväll i början av september och vara mycket välbesökt. 

På grund av corona-pandemin måste vi också ställa in årets höstföredrag. Vi hoppas kunna hålla vårt årsmöte våren 2021 och då återkomma...

Läs mer >

Visa fler

Kontakta oss

 Riseberga Rediviva, c/o Wivianne Högman, Tryggebodavägen 20, 716 94 Mullhyttan
 070-6579194[email protected]