Om oss

I västra Närke, i Lekebergs kommun, finns ruinen efter Riseberga kloster, ett medeltida kloster inom cisterciensorden. Föreningen Riseberga Rediviva verkar för att bevara och levandegöra klosterruinen samt stödja forskning om den.

Föreningen Riseberga Rediviva bildades 1989 och i dess stadgar står:

”Föreningens ändamål är att på olika vägar...

Läs mer >

Nyheter


Lördagen den 15 april är det dags för Riseberga Redivivas årsmöte. Vi samlas i Kyrkans Hus i Fjugesta och mötet inleds 15.00.

I samband med årsmötesförhandlingarna kommer vi att berätta om pågående och planerade undersökningar vid Riseberga klosterruin. Efter kaffepausen får vi lyssna till Andreas Jansson, som är arkeolog vid länsstyrelsen...

Läs mer >

Vid Örebro läns Hembygdsförbunds årsstämma i Lerbäck den 14 juni fick vår styrelseledamot Maria Sundström mottaga den högsta utmärkelsen en hembygdsvän i Örebro län kan få, nämligen Djurkloumedaljen. Maria fick medaljen för sina insatser för forskning kring länets kulturhistoria och då särskilt de böcker som hon skrivit om olika kyrkor...

Läs mer >

Vårt årsmöte hölls i år i Kyrkans hus i Fjugesta. Cirka 25 personer hade hörsammat inbjudan. Efter årsmötesförhandlingar och kaffe fick vi lyssna till ett mycket intressant föredrag av arkeologen Martin Rundkvist som talade under rubriken ”Järnålderns makthavare i Västernärke”.

Genom att studera kartor, ortnamn och fyndplatser kunde han dra slutsatser om...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Årsmöte med föredrag

15 april 2023 15:00 - 15 april 2023 17:00

Riseberga Rediviva inbjuder till årsmöte med följande program:

  • Årsmötesförhandlingar
  • Kaffeservering
  • Föredrag av arkeolog Andreas Jansson: “Riseberga som kulturmiljö ur länsstyrelsens synpunkt”

Läs mer >

Kontakta oss

 Riseberga Rediviva, c/o Wivianne Högman, Tryggebodavägen 20, 716 94 Mullhyttan
 070-6579194[email protected]