Forestad skola

Forestads skola bestod av två skolbyggnader, en för småskolan och en för storskolan. Byggnaderna är väl bevarade och användes numera som bostäder åt två olika familjer. Sista gången skolan användes tillfälligt var året 1955 i väntan på att den nya skolbyggnaden i Färingtofta skulle bli klar.

När Forestads skola lagts ner bildades Forestads badhusförening och tvättförening. Skolbyggnaderna inköptes 1957 och invigdes med en festlighet med 125 deltagare. De f d lärarbostäderna hyrdes ut och i en av skolsalarna huserade Forestads BK med sin bordtennisverksamhet.

En ny byggnad uppfördes med badanläggning och tvättstuga med tvättmaskiner och mangel i källaren. Andelstvätten hade rörelse med ägare både från Forestad och Anderstorp. Det gjordes upp schema där bygdens familjer hade sina tvättdagar på särskilda dagar. I badanläggningen på första plan fanns både bastu och karbad med fasta baddagar för kvinnor och män. Tiderna förändrades och så småningom skaffade människor egna tvättmaskiner i hemmen.

1975 annonserades bastu och badanläggning ut till försäljning genom anbud och därefter lades verksamheten ner.


Förening:

Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening

Skapad av: Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening (2014-06-22 12:58:17) Kontakta föreningen
Ändrad av: Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening (2019-08-27 12:05:41) Kontakta föreningen