Om oss

I västra Närke, i Lekebergs kommun, finns ruinen efter Riseberga kloster, ett medeltida kloster inom cisterciensorden. Föreningen Riseberga Rediviva verkar för att bevara och levandegöra klosterruinen samt stödja forskning om den.

Föreningen Riseberga Rediviva bildades 1989 och i dess stadgar står:

”Föreningens ändamål är att på olika vägar...

Läs mer >

Nyheter

Visningar vid Riseberga sommaren 2021

Under perioden 30 juni - 25 augusti kommer erbjuder vi guidade visningar av klosterområdet vid Riseberga. Varje onsdag kväll klockan 18.00 kommer en guide att finnas vid parkeringen för att ta emot intresserade besökare. Förra sommaren gick det mycket bra att genomföra guidningarna med behörigt avstånd mellan besökarna och vi hoppas att...

Läs mer >

Ny barnbok med anknytning till Riseberga kloster

På medeltiden kunde det hända att små flickor placerades i klostret, för att bli nunnor eller för att få en slags utbildning. Vi kan nu presentera en helt nyskriven liten barnbok som på ett mycket fint sätt berättar om ett sådant exempel, nämligen Katarina Ulfsdotter som levde i Riseberga på...

Läs mer >

Årsmöte 2021

Årets årsmöte med Riseberga Rediviva kommer att hållas onsdagen den 28 juli klockan 17.00 vid Riseberga. Vi samlas utanför bönhuset. Tag med en stol eller filt att sitta på och gärna en kaffekorg. Vid regn samlas vi inne i bönhuset.

Efter årsmötet finns möjlighet att delta i en av våra ordinarie guidade...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Visning av Riseberga klosterruin

August 4, 2021, 6:00 PM - August 4, 2021, 7:00 PM

Välkommen att delta i en visning av klosterområdet i Riseberga!

Vi samlas vid parkeringen kl. 18.00 och går sedan en timmas tur i området. Vi tittar på klosterlämningarna och får höra om klostrets historia.

 

Läs mer >

Kontakta oss

 Riseberga Rediviva, c/o Wivianne Högman, Tryggebodavägen 20, 716 94 Mullhyttan
 070-6579194[email protected]