Nationaldagen

Kyrkoherde Hellén Uddén och Hanna Örtlund höll högtidstalen då Nationaldagen firades på Tolvmansgården.

Trefaldighetskällan

Christina Wijk berättar om Trefaldighetskällan i Midsjö

Arbetsdagen

Efter vårens arbetsdag ser man bättre ut på Tolvmansgården

Vårens arbetsdag

Nu är det dags för vårens arbetsdag på Tolvmansgården. Onsdagen den 25 april är det som gäller och vi startar kl. 09.00. Här är gänget som ställde upp på höstens arbetsdag.

Internationella kvinnodagen

 

 

Anna Tell flankeras av Gerd Lindgren och Ingrid Söderlund

70 personer besökte Rimbo Hembygdsförening och Rimbo hem och Samhälle, när de firade traditionsenligt kvinnodagen. Anna Tell berättade om sitt arbete inom polisen och militären samt sin bok ”4 dagar i Kabul”.

Internatonella kvinnodagen

 

 

Årsmöte

Gerd LindgrenFotograf: Gerd Lindgren

Söndagen den 18 februari avhölls årsmötet. Gerd Lindgren omvaldes till ordförande. Efter kaffe och prinsesstårta bläddrade PO Hellberg i klippboken från åren 1975-76.

Julklapp

Julklappen till den som redan har allt! ”Sjuhundrabygden Årsskrift 2017” Trevlig och intressant läsning, vare sig du är uppväxt i bygden eller nyinflyttad. Boken kostar 125 kronor, den kan köpas i flera butiker i Rimbo och genom Hembygdsföreningarna i Fasterna, Rimbo och Rö, Föreningen för Finstas Forntid och Framtid samt Föreningen Sjuhundraleden

Lilla julafton

Ulla WilertFotograf: Ulla Wilert

På lilla julafton underhölls med sång och musik

Roslagens Sparbanks Stiftelser

Roslagens  Sparbanks Stiftelser har tilldelat Rimbo Hembygdsförening 10 000 kronor med följande motivering:

”Sedan 1989 har årsboken Sjuhundrabygden utgivits. Syftet med boken är att ge personer i och utanför bygden en insikt om Sjuhundrabygdens dåtid nutid och framtid. De som skriver artiklarna i boken är privatpersoner med en god anknytning till bygden. Årsboken trycks i 500 exemplar och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på
10 000 kronor till tryckningen”

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter