Om oss

Riala hembygdsförening bildades 1934, då den gamla mangårdsbyggnaden vid Snåret och lite mark förvärvades. Byggnaden räddades därmed från att rivas och ett  stycke kulturhistoria har bevarats för eftervälden. Som besökare vid Snåret så  har du möjlighet att se en parstuga som bevarats i sitt ursprungliga skick  sedan 1700-talet och var bebodd in på 1900-talets början då en ny mangårdsbyggnad byggdes. Snåret ligger i Rumsättra by i Riala socken i dag en del av Norrtälje kommun. Hembygdsföreningen har under årens lopp varit mer eller mindre aktiv och haft olika typer av evenemang. I dag har föreningen ganska många aktiviteter för att samla hembygdsintresserade med anknytning till Riala och Roslagen. Se under se nedan under Årets evenemang vad som händer vid Snåret. Den största uppgiften för föreningen är att bevara byggnaderna vid Snåret, vilket kostar mycket, och kräver insatser av medlemmarna. Vid våra evenemang är alla välkomna.

Läs mer >

Nyheter

Lästips

Vill du veta mer om Riala kan vi förutom Sockenbeskrivning över Riala, erbjuda mer intressant läsning för den som vill lära sig mer om bygdens historia i tre häften om Svensbodas Historia, ett resultat av Gun Anderssons omfattande forskning kring byn Svensboda. Dessutom finns häften från cirkeln Sättra byforskare. Dessa kan köpas...

Läs mer >

Årets evenemang

Årets programblad är utdelat och Gökottan har genomförts men programmen vid Snåret drar igång med Musik i sommarkväll fredag den 28 juni. Se mer under aktiviteter.

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]