Om oss

Vi är en förening i levande landsbygd som arrangerar en rad olika aktiviteter under året.

Studiecirklar

Vi har återkommande släktforskningsträffar där både nybörjare och de som släktforskat ett tag kan vara med. Det har vi vinter-vår och höst.

Vi har även studiecirkel om soldattorpen i bygden. Där håller vi på att ta fram uppgifter om torpen och soldaterna, vi kommer även sätta upp skyltar vid soldattorpen som finns kvar eller där det legat ett torp.

By-vandring

Har vi varje år i maj, där besöker vi olika byar och tar fram uppgifter om vad som hänt i byarna både gammalt och nytt.

Nationaldagsfirande

Har vi varje år tillsammans med Bygdegårdsföreningen och församlingen. Vi delar ut ett silversmycke med Rasbokils klockstapel på till varje barn som fötts föregående år i Rasbokils församling (distrikt). Lek och tävlingar i samband med firandet.

Midsommarfirande

Har vi tillsammans med Bygdegårdsföreningen. Vi börjar dagen före midsommarafton med att ställa i ordning och klä midsommarstången. På midsommarafton är det resning av midsommarstången, dans runt denna och olika aktiviteter såsom spikslagning, pilkastning, luftgevärsskytte, chokladhjul och kaffeservering och korvförsäljning.

Hembygdsdag och hemvändardag

Detta arrangeras i augusti i samband med Rasbo kulturvecka. Dagen brukar inledas med friluftsgudstjänst och därefter lättare förtäring och tipspromenad. Varje år har vi något tema som vi presenterar, det har varit allt ifrån tröskning, kolmila, spåntillverkning, soldattorp, gärdsgårdsresning och hemvärnet.

Lilljul

Firar vi i december med en jultallrik och julstämning i vår fina hembygdsgård.