Nyheter

Höstaktiviteter

Vi kommer att köra två aktiviteter nu under hösten. Den första aktiviteten är under höstlovet för skollediga barn och ungdomar. Den andra är en teaterföreställning som kommer att hållas lördagen den 7 november. För mer info se aktivitetskalendern.

Till aktivitetskalendern

 

 

Ragunda hembygdsgård i Pålgård är stängd i sommar

På grund av restriktioner med anledning av pandemin har styrelsen i Ragunda hembygdsförening beslutat att hålla hembygdsgården stängd i sommar. Ingen midsommar, kams, tårtor, hembygdsliv eller sommarservering men vi fortsätter renovera på Trätojordsbacken och hembygdsgården inför nästa år!

En sommar utan aktiviteter kommer förstås att påverka föreningens...

Läs mer >

#hembygdsliv

Varje torsdag i juli genomförs #hembygdsliv på hembygdsgården. Då fylls gården av ljud och  rörelse. Tunnbrödsbakning, barnaktiviteter,  slöjdare, musik, släktforskning och mycket mera. 

Visa fler

Om oss

Ragunda hembygdsförening – en stor och gammal förening Ragunda hembygdsförening startade 12 maj 1929. Med en medlemsavgift om 1 kr samlades 157 medlemmar redan första året. Genom årens lopp och samhällets utveckling har föreningen utvecklats. Idag är Ragunda hembygdsförening en av länets största hembygdsföreningar med närmare 550 medlemmar vilket motsvarar att...

Läs mer >