Nyheter

Ragunda hembygdsgård i Pålgård är stängd i sommar

På grund av restriktioner med anledning av pandemin har styrelsen i Ragunda hembygdsförening beslutat att hålla hembygdsgården stängd i sommar. Ingen midsommar, kams, tårtor, hembygdsliv eller sommarservering men vi fortsätter renovera på Trätojordsbacken och hembygdsgården inför nästa år!

En sommar utan aktiviteter kommer förstås att påverka föreningens...

Läs mer >

#hembygdsliv

Varje torsdag i juli genomförs #hembygdsliv på hembygdsgården. Då fylls gården av ljud och  rörelse. Tunnbrödsbakning, barnaktiviteter,  slöjdare, musik, släktforskning och mycket mera. 

Nyfiken på…

Nyfiken på är en aktivitet som genomförs i  socknen under vår och höst. Olika teman och olika platser varje gång. Aktiviteterna  genomförs i samarbete med olika föreningar.

Se kommande program för aktuella datum, platser och teman.

Visa fler

Om oss

Ragunda hembygdsförening – en stor och gammal förening Ragunda hembygdsförening startade 12 maj 1929. Med en medlemsavgift om 1 kr samlades 157 medlemmar redan första året. Genom årens lopp och samhällets utveckling har föreningen utvecklats. Idag är Ragunda hembygdsförening en av länets största hembygdsföreningar med närmare 550 medlemmar vilket motsvarar att...

Läs mer >