Webbutveckling

Nu tar vi fram en ny hemsideslösning för SHF:s alla föreningar. I april kommer lösningen var klar och sedan fortsätter utvecklingsarbetet med bland annat ett Hembygdarkiv.

– Flytten till en ny plattform för både föreningarnas hemsidor och Bygdeband är nödvändig eftersom de nuvarande lösningarna inte lever upp till föreningarnas och webbplatsbesökarnas behov. För att kunna berätta om vilka vi är och vad vi gör för många, måste vi ha en stabil och informativ plattform, säger SHF:s generalsekreterare Jan Nordwall.

Utvecklingsarbetet kommer ske i tre steg:

Steg 1.  Ny hemsida för föreningar. Den gamla webbplatsen kommer att vara tillgänglig under tiden föreningen flyttar in i den nya. Klart i april 2018.

Steg 2. Förbättrad sökfunktion och utbyggt Hembygdsarkiv. Klart hösten 2018.

Steg 3. Integrering av Bygdebands innehåll med bilder, gallerier, platser och personer. Utökade funktioner för föreningarnas Hembygdsarkiv. Klart våren 2019.

Prototyp för nya hemsidan
Under december skickade webbredaktörer och regionala förbund in värdefulla synpunkter på en prototyp som togs fram. Nu går utvecklingen vidare och en ny prototyp kommer att skickas ut till webbanvändare och andra inom föreningarna och de regionala förbunden i mars. Prototypen kommer stängas ner eftersom den inte längre är uppdaterad. I samband med den nya prototypen kommer den nya demonstrationsfilm tas fram. Den gamla kan du se här: Demonstrationsfilm (Youtube)

Löpande kommunikation
Föreningar och regionala hembygdsförbund kommer att informeras löpande under utvecklingsarbetet.

Har du synpunkter eller frågor? Maila [email protected]