Bok från Blekinge får priset Årets Hembygdsbok

Pressmeddelande
Idag står det klart att utmärkelsen Årets Hembygdsbok går till boken ”Ringamåla socken då – nu – sedan” som Ringamåla Hembygdsförening ligger bakom. Priset delas ut av Sveriges Hembygdsförbund.
Läs mer »

Elva böcker kan bli Årets Hembygdsbok

Pressmeddelande
Elva nominerade böcker kan bli Årets Hembygdsbok när Sveriges Hembygdsförbund tillkännager vinnaren 26 september.

Läs mer »

På fredag samlas 300 000 kring hembygdsföreningarnas majstänger

Pressmeddelande
På fredag kommer runt 300 000 personer att fira midsommar med många av landets 2 050 hembygdsföreningar. På Sveriges Hembygdsförbunds webbplats hittar du en del av arrangemangen.

Läs mer »

Sveriges hembygdsföreningar välkomnar alla till nationaldagsfirande

Pressmeddelande
I morgon kommer runt 190 000 personer i landets att fira Sveriges nationaldag vid någon av de evenemang som många av landets 2 050 hembygdsföreningar arrangerar. För hembygdsföreningarna är det viktigt att alla känner sig välkomna.

Läs mer »

Ljungdalens hembygdsförening bäst i landet

Pressmeddelande
Idag mottar Ljungdalens hembygdsförening utmärkelsen Årets Hembygdsförening. När Sveriges Hembygdsförbund delar ut utmärkelsen hamnar en förening från Härjedalen högst upp på prispallen. Förutom äran och den positiva uppmärksamheten får föreningen 10 000 kr.
Läs mer »

Maria Norrfalk ny ordförande för Sveriges Hembygdsförbund

Pressmeddelande
När Sveriges Hembygdsförbunds riksstämma samlades i Uddevalla valdes Maria Norrfalk till ny förbundsordförande. Stämman enades också om den nya visionen ”En levande hembygd öppen för alla.”

Läs mer »

Sveriges Hembygdsförbund får ny förbundsordförande på lördag

Pressmeddelande
På lördag väljer Sveriges Hembygdsförbund ny förbundsordförande när man samlas för riksstämma i Uddevalla. Om allt går som planerat kommer den nya ordföranden få en rykande färsk vision för hembygdsrörelsen i handen och ett beslut om att stärka arbetet med barn och unga.

Läs mer »

Tolv nominerade till Årets Hembygdsförening

Pressmeddelande
I år är tolv föreningar från hela landet nominerade till priset Årets Hembygdsförening. Vinnaren kommer att offentliggöras vid Sveriges Hembygdsförbunds riksstämma i Uddevalla lördag 27 maj.

Läs mer »

Sveriges Hembygdsföreningar bjuder in till valborgsfirande på söndag

Pressmeddelande
Sveriges Hembygdsföreningar bjuder in till valborgsfirande på söndag

På söndag ordnas det valborgsfirande vid många av landets hembygdsföreningar. Varje år firar runt 120 000 personer valborg med hembygdsföreningar på cirka 500 platser i landet.

Läs mer »

Sveriges Hembygdsförbund överklagar beslut om detaljplan för Nobel Center

Pressmeddelande
Sveriges Hembygdsförbund protesterar mot länsstyrelsens beslut att inte erkänna hembygdsrörelsen som miljöskyddsorganisation med talerätt i detaljplaneärenden, trots att det strider mot syftena med miljöbalken och dess inledande bestämmelser.

Läs mer »