Sveriges Hembygdsförbund bakom filmserie om integration

Pressmeddelande
I morgon kväll sänds det först avsnittet av Det goda landet i SVT, en serie i sex delar som diskuterar integration och de utmaningar som Sverige ställs inför. Bakom filmerna står det prisbelönta filmbolaget Film and Tell och Sveriges Hembygdsförbund är en av organisationerna som gjort filmprojektet möjligt.

Läs mer »

Sveriges Hembygdsförbund har beviljats 90-konto

Pressmeddelande
Sveriges Hembygdsförbund har startat insamling till stöd för kulturarvet. Pengarna går till en fond, Sveriges Hembygdsfond, som ska fördela pengar till angelägna projekt i landets hembygdsföreningar. Enligt Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges Hembygdsförbund, finns det ett stort behov av ekonomiskt stöd till kulturarvet.

Läs mer »

”Synd och skam” i hembygdsarkiven på lördag

Pressmeddelande
På lördagen är det Arkivens dag, i år med temat ”Synd och skam”. Många av landets hembygdsföreningar öppnar då sina arkiv för allmänheten, som får möjlighet att ta del av ögonvittnesskildringar och berättelser, både från de som bröt mot och de som försökte upprätthålla dåtidens normer.

Läs mer »

Bok från Blekinge får priset Årets Hembygdsbok

Pressmeddelande
Idag står det klart att utmärkelsen Årets Hembygdsbok går till boken ”Ringamåla socken då – nu – sedan” som Ringamåla Hembygdsförening ligger bakom. Priset delas ut av Sveriges Hembygdsförbund.
Läs mer »

Elva böcker kan bli Årets Hembygdsbok

Pressmeddelande
Elva nominerade böcker kan bli Årets Hembygdsbok när Sveriges Hembygdsförbund tillkännager vinnaren 26 september.

Läs mer »

På fredag samlas 300 000 kring hembygdsföreningarnas majstänger

Pressmeddelande
På fredag kommer runt 300 000 personer att fira midsommar med många av landets 2 050 hembygdsföreningar. På Sveriges Hembygdsförbunds webbplats hittar du en del av arrangemangen.

Läs mer »

Sveriges hembygdsföreningar välkomnar alla till nationaldagsfirande

Pressmeddelande
I morgon kommer runt 190 000 personer i landets att fira Sveriges nationaldag vid någon av de evenemang som många av landets 2 050 hembygdsföreningar arrangerar. För hembygdsföreningarna är det viktigt att alla känner sig välkomna.

Läs mer »

Ljungdalens hembygdsförening bäst i landet

Pressmeddelande
Idag mottar Ljungdalens hembygdsförening utmärkelsen Årets Hembygdsförening. När Sveriges Hembygdsförbund delar ut utmärkelsen hamnar en förening från Härjedalen högst upp på prispallen. Förutom äran och den positiva uppmärksamheten får föreningen 10 000 kr.
Läs mer »

Maria Norrfalk ny ordförande för Sveriges Hembygdsförbund

Pressmeddelande
När Sveriges Hembygdsförbunds riksstämma samlades i Uddevalla valdes Maria Norrfalk till ny förbundsordförande. Stämman enades också om den nya visionen ”En levande hembygd öppen för alla.”

Läs mer »

Sveriges Hembygdsförbund får ny förbundsordförande på lördag

Pressmeddelande
På lördag väljer Sveriges Hembygdsförbund ny förbundsordförande när man samlas för riksstämma i Uddevalla. Om allt går som planerat kommer den nya ordföranden få en rykande färsk vision för hembygdsrörelsen i handen och ett beslut om att stärka arbetet med barn och unga.

Läs mer »