2019 Midsommarstång och danslekar i Gamla Oxelösund

I soligt väder och glada miner klädde vi Midsommarstången i Mästerlotsens trädgård. När vi kom dit på morgonen så stod där hinkar med blommor och det dröjde inte länge så började familjer, unga och gamla att samlas för att klä stång och ringar. De goda traditionernas kraft syns verkligen när rutinerna rubbas. Om inte Oxelö Krog är öppen så dansar vi runt en Midsommarstång i Mästerlotsens trädgård tyckte Oxelö Gille, Skärgårdsmuseet och Hembygdsföreningen. 

Vi hade tur med vädret, människor kom och gick i strid ström som det gör i Gamla Oxelösund en Midsommarafton. Den utökade, asfalterade parkeringen blev snabbt fylld av midsommarfirare i Gamla Oxelösund och på öarna i Oxelösunds skärgård. 

Genom stöd från Kultur och Fritid och samarbete med Oxelösunds Språkvänner körde vi Lionståget mellan Oxelösunds centrum, Frösängstorg, Oxelögatan, Esplanaden till Gamla Oxelösund.

Efter danslekarna smakade medhavda fikakorgar och knytisluncher gott vid bord och bänkar eller på gräsmattor. I Mästerlotsen skärgårdsrum var det hög stämning och ibland trångt vid borden.

Oxelösunds hembygdsförening tackar besökare och medverkande för att årets Midsommarfirande i Gamla Oxelösund kunde genomföras med så goda minnen. Vi kommer efter sommaren att inleda planering och samarbeten för Midsommar i Gamla Oxelösund 2020.

Bilder från Midsommar på Mästerlotsen 2019

Image


Editerad av: Christer Marklund (2021-05-01 12:34:57)