Connys sista dag på jobbet – Vi var där

Den 31 januari var det Conny Zetterlunds sista arbetsdag som chef på Kultur och Fritid i Oxelösund kommun. Oxelösunds Hembygdsförening framförde genom Karin Främling, Conny Adolfson och Arne Gustafsson vårt tack för all den hjälp och stöttning som Oxelösunds Hembygdsförening fått under åren.

Karin Främling berättade hur det kom sig att Conny hamnade på Oxelösunds bibliotek. För ca 30 år sedan ville Biblioteket ha en barnbibliotekarie. Tjänsten annonserades ut. Det kom in en hel del svar bl.a. ett från Mörbylånga, det var en manlig sökande.
Karin och en hennes medarbetare tyckte att det var ett intressant svar. De tyckte också att det skulle vara bra att få in en manlig medarbetare i personalgruppen. De bestämde sig för att göra en bilutflykt till Mörbylånga för att träffa den sökande. De träffade, enligt Karin, en mycket trevlig ung man.

Fotograf Kersti Johansson, alla bilder

När de sedan satt i bilen, under hemfärden, diskuterade honom och tillsättningen av tjänsten var de helt eniga: ”Honom måste vi ha”.
Karin avslutade med att säga: Tänk så många kramar det blivit, mellan oss, under alla de år Conny varit här.