Dubbeltullaren – roddbåt för fritidsboende på Fisklösen 1940 – 2010

Fredagen den 27 oktober transporterades ”dubbeltullaren” till båtbyggarlinjen vid Stensunds Folkhögskola. Målet är att den repareras och underhålls så att den kan användas som roddbåt och fiskebåt vid Ålö skärgårdshemman.
Preben Möller, som är ansvarig ledare på båtbyggarlinjen, konstaterade att båten är byggd i ek, välbyggd med smala bord och fina former. Båten kommer att förvaras på Stensund för uppmätning, underhåll och reparationer inom båtbyggarlinjens program/schema.
Dubbeltullaren har använts, från 1940-talet, för att ta sig till och från Gamla Oxelösund och sommarstugor på ön Fisklösen (Fiskelösa). I början rodde man, senare använde man en liten motor. Man fraktade ut det mesta till byggnationen i båten. Under senare år har båten används som roddbåt vid fiske och roddturer. De sista åren låg den kvar på land.
Båtens ursprung är okänd, kontakta gärna Oxelösunds Hembygdsförening 0155-30068 har du information om var den har byggts eller tidigare användning.

Oxelösunds Hembygdsförening – Dubbeltullaren från Fisklösen, var är den byggd?