Berättarcafé med Lasse Lindberg och årsmöte

Sommarsondag 1951 i -Biografen- pa Marieskar

Sommarsöndag 1951 i ”Biografen” på Marieskär Foto: Göte Lindberg

 

IMG_3924 Karta över Marieskär och närliggande öar LA4

Karta över Marieskär och närliggande öar

Vid berättarcafé och årsmöte den 23 mars berättade Lasse Lindberg om släktforskning och minnen från sin uppväxt i Oxelösund och på Marieskär. Hans mormors mormors mor var ”Roddarpigan på Oxelö Krog” som rodde kroggäster till Nyköping ToR. För att uppleva en sådan rodd har Lasse och hans bror också rott till Nyköping från Gamla Oxelösund.
På bilder från Marieskär i Oxelösundsarkivet kunde vi se många spelmän och vi vet att Lasse har varit med på ”Vackra Brita på Oxelökrog” och ”Gästabudet på Nyköpingshus”. Gitarren kom fram med en hyllning till Marieskär och en visa om den tveksamhet två bröder från Oxelösund kan känna när de blir inbjudna till ett Gästabud i Nyköping…

Årsmötet då? Det blev både ansvarsfrihet och godkänt program för 2017. Spana på www.oxhembygd.se och Visitoxelosund.se