Plöjning med häst på torpet Öster Femöre

Trädgårdslandet på torpet Öster Femöre plöjdes med parhästar på söndag morgon den 28 augusti 2016. Det började tidigt på morgonen och var klart så att turerna med häst och vagn kunde starta vid Strandstugan.
Att plöja med häst var ett av de traditionella arbetsuppgifterna som visades på torpet Öster Femöre under 10-årsjubileet av Femöre naturreservat. På gårdsplanen gallrade vi de vildvuxna svarta vinbärsbuskarna och röjde bort gamla och torkade buskar. Inne i en av torpstugorna fick besökarna smaka av plommon plockade på tomten, svartvinbärssylt och kjälknul.
En vävstol och klippta mattrasor och läderhantverk var också självhushållets vardag. Besökarna fick också varm korv värmda över öppen eld.

 

Plöjning av trädgårdslandet på Öster Femöre

Här kan du se hur arbetet genomfördes. Öppna följande länk till vår Facebook-sida. www.facebook.com/oxelo.hembygd/