Midsommarafton i Gamla Oxelösund

Det var ett myller av besökare när Midsommarafton firades i Gamla Oxelösund. Hemvändare, nyanlända och amerikafrämmande fanns med under dagen.
Hembygdsföreningen körde för första gången ett björklövat Lionståg från centrum till Gamla Oxelösund. Över 160 personer, barnfamiljer, ungdomar och äldre kunde på detta sätt delta i Midsommarfirandet. Många cyklade och bilar stod parkerade längs Gamla Oxelösundsvägen. Tusentalet personer deltog i de olika aktiviteterna, som mest vid dansen runt midsommarsången och lekarna. Dansledarna från Oxelö Gille fick barn och vuxna att delta i flerdubbla led. Vid dansuppvisningen och presentationen av hembygdsdräkterna på kajplanen var bergs- och grässlänterna vid Oxelö Krog de naturliga åskådarplatserna med utsikt över sundet och öarna.