Välkommen till Östra Fågelviks Hembygdsförening! 
 
Nu väntar nya efterlängtade tider. De senaste två åren av pandemi och restriktioner har varit svåra. Vi ser nu fram emot att kunna återgå till mer normal verksamhet, när vi kan träffas till olika aktiviteter på Kälktorpet under sommarhalvåret. När vi nu inte längre har tillgång till kyrkans församlingshem, eftersom det är privat bostad numera, har vi i stället Vårt hus i Skattkärr att mötas i när vädret inte tillåter träffar utomhus. 
 
Vi hoppas fortsättningsvis mer regelbundet kunna informera om vår verksamhet via föreningens hemsida. Samtidigt är vi medvetna om att många av våra medlemmar inte har tillgång till dator och internet, varför vi också måste hålla kontakten via anslag och via ”mun mot mun-metoden”, när vi ses i vimlet. 
 
Vi tror och hoppas att verksamheten ska kunna återuppta de traditioner som föreningen har ägnat sig åt under åren före pandemiuppehållet. 
 
Valborgsmässofirande 
Nu först ser vi fram emot firandet av vårens ankomst på valborgsmässoafton. Det blir sedvanligt firande lördagen 30 april med start klockan 20. Programmet bjuder på brasa, körsång av VäsingErs under ledning av kantor Birgitta Ekängen, vårtal av Lena Fries samt möjlighet till fika och varm korv, när mörkret sakta faller över nejden. 
 
Midsommarafton 
Vi bjuder upp till dans kring majstången på midsommarafton, 24 juni, med start klockan 15. Ta gärna med dig blommor och grönt till majstången och egen fikakorg, så träffas och trivs vi över generationsgränserna, precis som vi gjort i så många år före pandemin. 
 
Sedan fortsätter vi med Öppet hus på Kälktorpet söndagen 17 juli klockan 12-15, sommarfest söndagen 14 augusti klockan 15 och slutligen höstsamkväm lördagen 12 november i Vårt hus, Skattkärr. 
 
Men föreningen kan inte bara ägna sig åt festligheter, hembygdsgården behöver också regelbundet ses om. Välkommen att delta i vårstädningen utomhus och inomhus som äger rum lördagen 7 maj med samling klockan 10. (Reservdag vid regn lördagen 14 maj.) 
 
Vårliga hälsningar 
Styrelsen

 


Förening:

Östra Fågelviks Hembygdsförening

Skapad av: Linus Persson (2022-03-29 19:15:26) Kontakta föreningen
Ändrad av: Linus Persson (2022-03-29 19:18:21) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 Fiskmåsvägen 6 656 72 Skattkärr
 FÅGELVIKS-BERG 216, 655 94 Karlstad
 0703-384866[email protected]