Midsommar på Kälktorpet

Plötsligt var vi fler än 220 vuxna och barn som väntade på att dansen kring majstången skulle resas så att dansen kunde börja.. Och så restes den björklövsklädda stången som många barn hade bidragit med blommor till och dansen kunde starta.

Till taktfast dragspelsmusik som Anki från Skoghall stod för, började Kerstin sjunga och instruera den ringlande skaran av stora och små som ställt upp kring majstången; några barn så små att de satt på pappas arm. Och där sjöngs och sågs både små grodor utan både öron och svansar, små gummor på väg till Nora och både Andersson, Pettersson och Lundström och jag dansade karusell.

Familjer med sina rötter i Östra Fågelvik och Skattkärr återvänder hem inför storhelgen. Där i gröngräset på Kälktorpet sågs flera familjer i flera generationer, från gammelfarmor till minsta barnbarnsbarn, och återseendets glädje ”gamla” vänner emellan gick inte att ta miste på.

 

 

Det krävdes starka armar för att resa den med björkris och blommor prydda majstången.

 

Det krävdes lite knåp för att få majstången på säker fot.

 

 

 

 

 

På plats straxt innan barn

och vuxna samlades i ringar runt omkring

 

 

 


 

 

 

Glatt samspråk vänner emellan i gröngräset.

 

 

Text och foto Lena Fries

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter