Brandskydd förr och nu

Ett femtiotal barn och vuxna hade mött upp vid Vårt Hus i Skattkärr för att lära mer om brandhistoria och brandskydd. Det blev en eftermiddag som väckte många till eftertanke och som kändes mer än lovligt aktuell efter denna regnfattiga och solrika försommar.

Skattkärrsbon Jan-Erik Pettersson berättade om sina upplevelser som deltidsbrandman under 1960-talet,om hur han ibland fick bege stt från sin ordinarie arbete hals över huvud för att delta i släckningsarbete när brand brutit ut i Östra Fågelvik.

 

 

Ställföreträdande räddningschef Hans Berged betonade vilket ansvar vi själva har för att hindra att brand bryter ut, men också öm hur vi bäst utrustar våra hem för att vara beredda om olyckan är framme. Goda råd delades ut om utrustning som bör finnas i varje hem.

 

 

F.d. brandingenjören  och företrädare för Värmlands Brandhistoriska Klubb Björn Arvidsson informerade om bränder i Östra Fågelvik och Skattkärr från 1300-talet till våra dagar, bl a om hur kyrkan brann ner i början av 1700-talet och om hur Skattkärr förlorade sin ICA-butik 1998.

 

Per-Yngve Larsson med artistnamn PYL och Thomas Wainio bidrog med eldfängd och gnistrande sång och musik till publiken stora förtjusning.

 

Text och foto: Lena Fries

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter