Det brinner vad gör vi?

Varje eldsvåda, stor som liten, drabbar hårt, ibland extremt hårt. Det varma och regnfattiga väder som rått under försommaren, har vållat stora skogsbränder. Inte en vecka utan nya rapporter och tillbud. Bränder är förödande. Vi har inte mycket att sätta emot, om olyckan skulle vara framme. Därför måste vi göra allt vi kan för att förhindra att det börjar brinna.

Alla som varit med om en brand vet hur fasansfullt det känns, när det egna hemmet eller kanske grannens hus fattar eld. Skattkärrsbor minns exempelvis mycket väl hur den gamla och omtyckta ICA-butiken brann ner till grunden i påskhelgen 1998. Mycket tydde på att en felriktad påskraket orsakat elden. ICA-butiken byggdes inte upp igen. Nu finns en obemannad bensinmack på samma plats. Men Björkhallen är saknad och ortens välsorterade konsumbutik har inte längre någon konkurrens i närheten.

Värmlands Brandhistoria Klubb, Östra Fågelviks Hembygdsförening och Förr i tia har tagit fasta på vilka konsekvenserna av en eldsvåda kan bli och bjuder in till en eftermiddag där man berättar om hur det brunnit i Östra Fågelvik och Skattkärr genom tiderna och om hur vi bäst kan skydda oss så att eld inte flammar upp. Räddningstjänsten finns på plats med brandbil, brandsprutor och annan gammal och ny utrustning.

Informationen, som vänder sig till såväl unga som gamla, äger rum lördagen 16 juni klockan 14 – 17 på och vid Vårt Hus i Skattkärr, strax öster om Karlstad.

Lena Fries

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter