Eftermiddagskaffe på Andstigen

Det blev god stämmning på Andstigens äldreboende, när hembygdsföreningen skulle stå för veckans ”underhållning” vid eftermiddagskaffet i dag, den 8 februari.

Programmet bestod i tre delar: Bengt Lagerberg visade filmer som hembygdsföreningen tagit vid aktiviteter i Skattkärr och Östra Fågelvikl under de senaste trettio åren. Lena Fries berättatde om gamla ord och uttryck som nästan är bortglömda i dag. Inger Lagerberg och Birgitta Andersson stod för serveringen av fika med underbart gott hembakat kaffebröd.

Filmsnuttarna väckte många minnen till liv, när gamla vänner från hembygden flimrade förbi kameran, trettiotalet år yngre då än nu, Ingvar Hellberg recenserade en fotbollsmatch på Skattkärrsdagen 1989, ortens folkdanslag dansade vid Kälktorpet och så firades Birgit Johansson på sin 75- årsdag 1992 med tal och sång. Gamla ord som förklarades och diskuterades var bland andra dagsmeja, fika och mota Olle i grind.

Samtalen kring fikaborden antydde att det var goda vänner och bekanta som mött upp, Kaffebrödet som Inger Lagerberg bakat fick en strålande åtgång och lovorden haglade över toscakakan, morotskakan, hallongrottorna och kolasnittarna.

När gästerna skildes åt, yrde snöflingorna i luften och för dem som promenerade till Andstigen för eftermiddagskaffe gällde det att ta det försiktigt på vägen hemåt.

Lena Fries

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter