Midsommar på Kälktorpet

På hembygdsgården Kälktorpet firades midsommar traditionsenligt.

I år hade fler än någonsin mött upp till firande som började med att stora och små hjälptes åt att klä majstången. Fler än 200 personer hade valt just Kälktorpet för att fira sommarens höjdpunkt och ringarna kring majstången blev både långa och många.  Maj Nord ackompanjerade som så många gånger tidigare på dragspel. Kerstin Samuelsson sjöng och Ing-Marie Haraldsson såg till att sånglekarnas gester kom på plats, att små grodorna inte hade vare sig öron eller svansar, att gummorna på väg till marknaden i Nora åt både karamell och åkte karusell och att en rejäl raket kunde skjutas upp i luften för att markera glädjen över att vädret var soligt och varmt. Det var först när alla gäster hade dragit hemåt efter dansen, som det kom en regnskur.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter