Om oss

ÖFHBF historik

Hembygdsföreningens bildande.
Östra Fågelviks Hembygdsförening bildades den 22 november 1961 vid ett möte i Östra Fågelviks Församlingshem.
En interimstyrelse bestående av konstnär Sven Rapp, fru Vera Hellberg, fiskaren Petrus Svensson, kommunalkamrer Harald Bergius samt herr Gustav Andersson valdes vid mötet.
Åren som följde bedrevs en omfattande verksamhet med insamlande...

Läs mer >

Nyheter

Senareläggning av Årsmötet.

På grund av Corona smittan senareläggs årsmötet som skulle hållas den 22 mars, 2020. Nytt datum meddelas så snart omständigheterna medger.

2019 Öppet hus lockade många intresserade

I söndags (22 juli) stod dörrarna vid hembygdsgården Kälktorpet på vid gavel och många hade hörsammat inbjudan till ”öppet hus”. En strid ström av kort-och långväga besökare kom för att ta sig en titt på alla de ting som ryms i gårdens byggnader.

Föreningens ordförande Bengt Lagerberg fick vid rundturerna ta...

Läs mer >

Brandskydd förr och nu

Ett femtiotal barn och vuxna hade mött upp vid Vårt Hus i Skattkärr för att lära mer om brandhistoria och brandskydd. Det blev en eftermiddag som väckte många till eftertanke och som kändes mer än lovligt aktuell efter denna regnfattiga och solrika försommar.

Skattkärrsbon Jan-Erik Pettersson berättade om sina upplevelser som...

Läs mer >

Det brinner vad gör vi?

Varje eldsvåda, stor som liten, drabbar hårt, ibland extremt hårt. Det varma och regnfattiga väder som rått under försommaren, har vållat stora skogsbränder. Inte en vecka utan nya rapporter och tillbud. Bränder är förödande. Vi har inte mycket att sätta emot, om olyckan skulle vara framme. Därför måste vi göra...

Läs mer >

Kontakta oss