Om oss

ÖFHBF historik

Hembygdsföreningens bildande.
Östra Fågelviks Hembygdsförening bildades den 22 november 1961 vid ett möte i Östra Fågelviks Församlingshem.
En interimstyrelse bestående av konstnär Sven Rapp, fru Vera Hellberg, fiskaren Petrus Svensson, kommunalkamrer Harald Bergius samt herr Gustav Andersson valdes vid mötet.
Åren som följde bedrevs en omfattande verksamhet med insamlande...

Läs mer >


Traditionell höstfest

Årets höstfest ägde rum lördagen 11 november. Programmet gav full utdelning i form av såväl historiskt berättande om Skattkärr som utsökt god mat, för att inte nämna den spänning som förhoppningar om vinster i det stora lotteriet gav upphov till.

Höstfesten var...

Läs mer >


Sommarfesten, som ägde rum 13 augusti, lockade ett 80-tal gäster och fick hållas i Vårt Hus i Skattkärr på grund av det under veckan regniga vädret som gjort Kälktorpets gräsmattor ”vattensjuka”.

 

Det som säkerligen bidrog till antalet besökare var utlovad underhållning av Gamla Polare, fyra genommusikaliska...

Läs mer >

Hej allihopa!

Vi måste tyvärr flytta in sommarfesten till Vårt Hus i skattkärr på grund av regnet som varit och det hotas med mer. Det innebär att vi tyvärr måste ställa in visning av veteranfordon men Ingvar Karlsson med Gamla polare bjuder fortfarande på musik.

Hoppas vi fortfarande ses på söndag samma...

Läs mer >


Till och med vädrets makter var med på noterna, när Östra Fågelviks Hembygdsförening höll ”öppet hus” söndagen 23 juli. Trots att molnen då och då såg hotfulla ut, höll de tätt och solen spred sin värme över tunet där fikaborden frestade med nygräddade våfflor.

Antalet besökare...

Läs mer >

 

 

Fira vårens ankomst!

Vi  hälsar våren välkommen på Kälktorpet vid Östra Fågelviks kyrka söndagen 30 april med start klockan 20.00. Firandet sker med vårsånger och tal till vårens ära.  Fika och varm korv finns till försäljning.

Valborgskören sjunger under ledning av...

Läs mer >


Hembygdsföreningen höll sitt årsmöte söndagen 19 mars i Vårt Hus, Skattkärr. Drygt 20-talet medlemmar hade mött upp. Det rådde god stämning. Glädjen över att föreningens verksamhet efter  två års restriktioner på grund av covid nu har kunnat återupptas, gick inte att ta fel på.

 

Läs mer >

Visa fler

Kontakta oss

 Fiskmåsvägen 6 656 72 Skattkärr
 FÅGELVIKS-BERG 216, 655 94 Karlstad
 0703-384866[email protected]