Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Öppet Hus

25 augusti 2024 12:00 - 25 augusti 2024 15:00

Den 21 Juli öppnar vi portarna på Kälktorpet så att ni får ta del av alla de gamla föremål föreningen har, men det är inte bara saker utan även historier. Det kommer finnas personer på plats med god kännedom om bygden och alla saker så det är bara att fråga...

Läs mer >

Kontakta oss

 Fiskmåsvägen 6 656 72 Skattkärr
 FÅGELVIKS-BERG 216, 655 94 Karlstad
 0703-384866[email protected]


Solen stod högt på himlen, när midsommaren skulle firas på Kälktorpet. Och det blev ett festligt och fartfyllt firande, när väl majstången med gemensamma krafter hade kunnat kläs och slutligen stod på plats på tunet.
Många hade mött upp för att fira med danslekar kring majstången, och...

Läs mer >


Våren  välkomnades!
Våren hälsades på traditionellt sätt vid Kälktorpet i Östra Fågelvik. Brasan tändes klockan 20.30 och sprakade rejält från början, väl förberedd som den var.
 
Därefter sjöng den ”förstärkta” Fågelvikskören under Ulrika Wiströms ledning in våren med sedvanliga melodier som Vintern rasat, Hör hur västanvinden ...

Läs mer >


Traditionell höstfest

Årets höstfest ägde rum lördagen 11 november. Programmet gav full utdelning i form av såväl historiskt berättande om Skattkärr som utsökt god mat, för att inte nämna den spänning som förhoppningar om vinster i det stora lotteriet gav upphov till.

Höstfesten var...

Läs mer >


Sommarfesten, som ägde rum 13 augusti, lockade ett 80-tal gäster och fick hållas i Vårt Hus i Skattkärr på grund av det under veckan regniga vädret som gjort Kälktorpets gräsmattor ”vattensjuka”.

 

Det som säkerligen bidrog till antalet besökare var utlovad underhållning av Gamla Polare, fyra genommusikaliska...

Läs mer >

Hej allihopa!

Vi måste tyvärr flytta in sommarfesten till Vårt Hus i skattkärr på grund av regnet som varit och det hotas med mer. Det innebär att vi tyvärr måste ställa in visning av veteranfordon men Ingvar Karlsson med Gamla polare bjuder fortfarande på musik.

Hoppas vi fortfarande ses på söndag samma...

Läs mer >


Till och med vädrets makter var med på noterna, när Östra Fågelviks Hembygdsförening höll ”öppet hus” söndagen 23 juli. Trots att molnen då och då såg hotfulla ut, höll de tätt och solen spred sin värme över tunet där fikaborden frestade med nygräddade våfflor.

Antalet besökare...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

ÖFHBF historik

Hembygdsföreningens bildande.
Östra Fågelviks Hembygdsförening bildades den 22 november 1961 vid ett möte i Östra Fågelviks Församlingshem.
En interimstyrelse bestående av konstnär Sven Rapp, fru Vera Hellberg, fiskaren Petrus Svensson, kommunalkamrer Harald Bergius samt herr Gustav Andersson valdes vid mötet.
Åren som följde bedrevs en omfattande verksamhet med insamlande...

Läs mer >