Om oss

Nyheter

Höstsamkväm

Lördag  11 November i Vårt Hus Skattkärr kl. 15.00

Servering av smörgåstårta och dryck samt kaffe med dopp

Då vår Birgit Johansson skulle fyllt 100 år detta år

och folkskolan 175 år visar vi filmer och läser några dikter med detta i förgrunden.

Lotteri på blomgrupper  m.m.

Entré...

Läs mer >

Sommarfest 2018

Hembygdsföreningens sommarfest ägde rum i söndags, 11 augusti, och den förlades inomhus i kyrkans församlingshem, eftersom den rekordvarma och soliga sommaren gjorde ett kort uppehåll över just denna helg. Ett välsignat och välkommet regn föll både lördag och söndag.

Den musikaliska underhållningen stod tre ”proffs” för, nämligenKerstin Andeby,...

Läs mer >

Midsommar på Kälktorpet

Plötsligt var vi fler än 220 vuxna och barn som väntade på att dansen kring majstången skulle resas så att dansen kunde börja.. Och så restes den björklövsklädda stången som många barn hade bidragit med blommor till och dansen kunde starta.

Till taktfast dragspelsmusik som Anki från Skoghall stod för, började...

Läs mer >

Brandskydd förr och nu

Ett femtiotal barn och vuxna hade mött upp vid Vårt Hus i Skattkärr för att lära mer om brandhistoria och brandskydd. Det blev en eftermiddag som väckte många till eftertanke och som kändes mer än lovligt aktuell efter denna regnfattiga och solrika försommar.

Skattkärrsbon Jan-Erik Pettersson berättade om sina...

Läs mer >

Det brinner vad gör vi?

Varje eldsvåda, stor som liten, drabbar hårt, ibland extremt hårt. Det varma och regnfattiga väder som rått under försommaren, har vållat stora skogsbränder. Inte en vecka utan nya rapporter och tillbud. Bränder är förödande. Vi har inte mycket att sätta emot, om olyckan skulle vara framme. Därför måste vi göra...

Läs mer >

Visa fler

Kontakta oss