-Berättaraftnar hösten 2016

Vi har hösten 2016 haft fyra mycket spännande berättaraftnar.

Text och foto: Arne och KEA

Fågelmara underhöll oss Roland Andersson inför en fullsatt Missionskyrka med  information om sina omfattande forskningar om ”Torparen och Amerikadrömmen”. Bland annat  framkom att Roland har över 350 torp och källargrunder i sitt arkiv. Rolands föredragning varvades med sång och musik av Lars-Erik och Roger Andersson samt Mats Eurenius som delvis innehöll emigrationsvisor.

Torhamn  berättade  Ingemar Lönnbom om ”Skrock och Skrynt” . En spännande afton med många spännande inlägg från deltagarna.

På Sturkö kåserade Olle Melin på  inspirerat sätt om alla ” Befästningar i Östra Blekinge”. Åhörarna var mycket intresserade och levde sig in i den tid som varit och kanske kommer tillbaka igen. Då med dagens moderna försvarsmetoder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramdala  där Karl-Eric Andersson och Sara Rönér Janicke under rubriken ”Indelta soldater och båtsmän i Ramdala” informerade inför ett fullsatt församlingshem. KEA berättade ganska mycket om Sveriges siste båtsman Sven August Walbom som bodde i Säby. Även denna kväll var mycket omtyckt och även här var deltagarna på hugget med många inlägg.

 

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter