Jämjödagen med Vårmarknad 2018

Skjutsstationen välkomnar alla marknadsbesökare.
Foto: Lars-Eric Eklund-18

Bilderna speglar verkligen bra vår största aktivitet under året. Anledningen var att under rekordsoliga maj månad föll endast ca 5 mm regn i Östra Blekinge och det var på Jämjödagen mellan kl. 0830 till 1430.

Orions populära cykeltrim släpps på Jämjödagen. Foto: Lars-Eric Eklund-18

Marknadsstånd i långa rader.
Foto: Lars-Eric Eklund-18

Korvservering
Foto: Lars-Eric Eklund-18

Ponnyridning i regnet, Foto: Lars-Eric Eklund-18

Tony Svensson, Alnaryd, underhöll från scen.
Foto: Lars-Eric Eklund-18

Det var ändå en hel del tappra som kom under dagen, Det var inga köer precis men både korven och stekt sill-stånden fick en hel del kunder.  Vid scenen besökte Tony Svensson från Alnaryd  oss för första gången. Högtalarna hördes över marknaden men sittplatserna var tomma. Tony har lovat att komma tillbaka.

Forskningshjälp med ÖBH (Karin och Sara) och Blekinge Släktforskarförening (Suzanne)
Foto: Lars-Eric Eklund-18

Inomhus var det många som slog sig ned och smakade på de goda kroppkakorna och hembakade kakor med gott kaffe. I stora salen fanns Bygdebandsgruppen som också  de  märkte av  efterfrågan från hembygds- och släktforskare.

Vår egen Antikrunda med antikexpert Tommy Svensson.
Foto: Lars-Eric Eklund-18

Antikvarie Tommy Svensson från Olofström hade stundtals kö när han skulle värdera och berätta om historian och värdet på de medtagna antikviteterna

De tappra utställarna saknade så klart kunder men vissa marknadsstånd sålde ändå riktigt bra.  Slutsatsen blir ändå att vi har jobbat efter mottot  genom att ”Bevara även denna dagen för Morgondagen”