Årsmötet 2019 valde en ny styrelse!

Årsmötet 2019 för Östergötlands Hembygdsförbund hölls i Vagnhallen på Föreningshuset Fontänen i Linköping sön 7 april. Efter välkomstfika fick de drygt 40 deltagarna nyttig information om Hembygdsförsäkringen av förbundets försäkringsansvarige Birgitta Hertin. Bland annat om certifieringen "Säker hembygdsgård".

Härnäst höll David Ludvigsson, biträdande professor vid Linköpings universitet, ett föredrag om ”Skolelevers tankar om att besöka hembygdsrörelsens historiska miljöer”. Detta är en spännande pågående studie, och David redogjorde för elevers upplevelser och reflektioner vid besök på bl.a. Bjäsäters Kvarn i Vreta Kloster och skolmuseet i Gamla Linköping. Hembygdsrörelsen har en viktig roll här gentemot skolan, var hans avslutningsord.

Sedan var det dags för årsmötesförhandlingarna, som leddes av Conny Sandberg, vice ordförande i Sverges Hembygdsförbund. Mötet valde bland annat in en ny förbundsordförande i Rolf Pettersson, Vreta Klosters hembygdsförening. Den sittande ordföranden Denny Lawrot valde att avgå efter 8 år på posten. Han avtackades med blommor, diplom och förbundets Svanen-nål, jämte avgående ledamoten Anette Söderman.

Resten av den nya styrelsen kan ses HÄR:

Protokollet från årsmötet finns HÄR:

Verksamhetsberättelse 2018 finns HÄR:

Verksamhetsplan 2019-20 finns HÄR:

Kansliet, 2019-05-10


Editerad av: Jesper Ström (2019-05-17 10:07:35)